Granola

Řazení

Co je granola?

Klasické müsli zná asi každý - směs ovesných vloček se sušeným ovocem, oříšky, semínky a čokoládou, většinou doplněná nejrůznějšími sladidly. Odtud zbývá už pouze malý kousek ke granole - smíchání s tukem, díky kterému má výsledná granola vyšší kalorickou hodnotu než müsli, a zapečení celé směsi. Právě díky pečení získá směs zlatavou barvu a vzniknou velké a křupavé kousky.

Jak poznat kvalitní granolu?

Stejně jako u ostatních potravin, i zde může platit, že čím kratší složení, tím kvalitnější granola. Není ale třeba zbytečně vylučovat granolu, která má spoustu ingrediencí. Důležité je, aby neobsahovala již průmyslově zpracované potraviny, palmový nebo kokosový olej.

Kvalitní granola se vyrábí z čerstvých surovin. Takovou vyrábíme naši Vilgain Granolu, u které tuk pochází hlavně z obsažených ořechů. Granola je navíc bez lepku a vhodná pro celiaky nebo alergiky na lepek.

Recepty na zdravé domácí granoly

Pokud jsi se všech našich granol již přejedl/a a chceš vyzkoušet něco nového, mrkni na Aktin recepty a vyzkoušej si přípravu pečené granoly v pohodlí domova: