






Sirupy hrají v kuchyni stále větší roli. Nemusí se jednat vždy pouze o koncentrované roztoky cukrů pro přípravu slazených nápojů. Stále častěji lidé využívají sirupy pro dochucení obilných kaší, palačinek, lívanců a široké škály potravin. Oblíbenou kategorií jsou v současnosti nejrůznější sirupy a polevy na palačinky, které díky nim získají výraznější a sladší chuť.
Druhů a příchutí sirupů i polev existuje v současnosti nepřeberné množství, záleží tak pouze na uvážení každého, pro který sirup nebo polevu se rozhodne a zda upřednostní raději sirup bez cukru, nebo si dopřeje ten s rychlým zdrojem energie navíc.
Sirupy jsou dostupné ve velké škále příchutí od jahody po karamel ale taky trochu méně časté sirupy z datlí jako Wolfberry Datlový sirup BIO. Největší výběr má značka Bodylab, ale nalezneme zde také Gymbeam a HealthyCo.