Produkty byly vyprodány. Pro více informací prosím kontaktujte zákaznickou podporu.

Hydrolyzovaný protein
Syrovátkový hydrolyzát (WPH - Whey protein hydrolysate), známý též jako hydro, je syrovátkový protein, který vzniká enzymatickou hydrolýzou koncentrátu, izolátu nebo jejich kombinace. Obsahuje 70‑95 % bílkovin v závislosti na typu štěpeného proteinu. Hydrolyzát se vyznačuje schopností nejrychlejšího zásobení svalových tkání aminokyselinami.
Stupeň hydrolýzy
Stupeň hydrolýzy (DH) vyjadřuje, kolik procent peptidových vazeb je v proteinu naštěpeno. Čím vyšší stupeň hydrolýzy, tím více bílkovin je ve výsledném výrobku naštěpeno na kratší peptidy, které se rychleji tráví a jsou tak lépe využitelné. Nejčastěji se vyskytují hydrolyzáty s DH 32.
Proč si vybrat hydrolyzát?
Hydrolyzovaný protein patří k nejkvalitnějším proteinům na trhu, což se však odráží na jeho vyšší ceně. Mezi jeho hlavní vlastnosti patří:
- rychlá vstřebatelnost a velká využitelnost,
- rychlá regenerace a návrat síly po fyzické zátěži,
- zmírnění svalového poškození (při užití před zátěží),
- přirozený obsah BCAA, a
- podpora udržení svalové hmoty během redukce.
Syrovátkový hydrolyzát je vzhledem ke své povaze vhodný užívat v těsném období kolem tréninku. Hydrolyzát může mít kvůli způsobu výroby specifickou nahořklou chuť, v současně době je však tento problém často eliminován.
Extenzivní (úplně) hydrolyzované proteiny mohou být, díky odstranění alergenního potenciálu bílkovin, vhodnou volbou i pro jedince s alergií na bílkovinu kravského mléka. Vždy je však třeba poradit se s lékařem a zvolit přípravek s dostatečným stupněm hydrolýzy - běžně dostupné doplňky stravy nemusí v mnoha případech stačit