Tyto křehké mandlové sušenky s arašídovým máslem a čokoládou si určitě zamilujete. Doslova se rozplývají na jazyku, a navíc vám na jejich přípravu bude stačit jen pár ingrediencí. Jsou bez lepku a snadno je uděláte i ve veganské verzi.
1 porce obsahuje
- 170 kcal
- 7,8 g sacharidů
- 13,5 g tuků
- 4,4 g bílkovin
Na 15 porcí
- 200 g mandlové mouky
- 35 g kokosového oleje
- 40 g medu
- 10 g kukuřičného škrobu
- 90 g arašídového másla
- 55 g hořké čokolády
- 5 g kokosového oleje
Postup
-
V misce si smícháme mandlovou mouku, rozpuštěný kokosový olej, med a štědrou špetku soli. Pokud je směs příliš "mokrá", přisypeme lžičku škrobu. Hodně totiž záleží na tom, jak máme jemnou mouku.
-
Z těsta odebíráme kousky, které mají 19 gramů, a na plechu z nich vytvarujeme kulatý tvar s důlkem ve středu. Sušenky by měly být trošku vyšší.
-
Pečeme na 180 stupňů přibližně 10 minut. Snadno totiž chytí tmavou barvu. V průběhu pečení se střed sušenky nadzvedne – jemně ho zatlačíme lžíci zpět.
-
Sušenky necháme úplně vychladnout a do každého důlku přidáme 5–6 g arašídového másla (nuts&jelly rozhodně taky stojí za vyzkoušení). Na 20 minut je dáme do mrazáku a mezitím si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem. Tu nakonec opatrně natřeme na vršek sušenek.
-
Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory. Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty.