Křehké mandlové sušenky s arašídovým máslem

Kristína Močková
Kristína Močková před 9 měsíci
30 min. 20 min. přípravy, 10 min. pečení
Křehké mandlové sušenky s arašídovým máslem

Tyto křehké mandlové sušenky s arašídovým máslem a čokoládou si určitě zamilujete. Doslova se rozplývají na jazyku, a navíc vám na jejich přípravu bude stačit jen pár ingrediencí. Jsou bez lepku a snadno je uděláte i ve veganské verzi. 

1 porce obsahuje

  • 170 kcal
  • 7,8 g sacharidů
  • 13,5 g tuků
  • 4,4 g bílkovin

Na 15 porcí

Na těsto
Navrch

Postup

  1. Křehké mandlové sušenky s arašídovým máslemV misce si smícháme mandlovou mouku, rozpuštěný kokosový olej, med a štědrou špetku soli. Pokud je směs příliš "mokrá", přisypeme lžičku škrobu. Hodně totiž záleží na tom, jak máme jemnou mouku. 

  2. Z těsta odebíráme kousky, které mají 19 gramů, a na plechu z nich vytvarujeme kulatý tvar s důlkem ve středu. Sušenky by měly být trošku vyšší.   Křehké mandlové sušenky s arašídovým máslem

  3. Pečeme na 180 stupňů přibližně 10 minut. Snadno totiž chytí tmavou barvu. V průběhu pečení se střed sušenky nadzvedne – jemně ho zatlačíme lžíci zpět. Křehké mandlové sušenky s arašídovým máslem

  4. Sušenky necháme úplně vychladnout a do každého důlku přidáme 5–6 g arašídového másla (nuts&jelly rozhodně taky stojí za vyzkoušení). Na 20 minut je dáme do mrazáku a mezitím si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem. Tu nakonec opatrně natřeme na vršek sušenek. 

  5. Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory. Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty. Křehké mandlové sušenky s arašídovým máslem

Poděkuj autorovi
6
Aktin Spoko
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________