Křehké mandlové sušenky s arašídovým máslem

Kristína Močková
Kristína Močková před 19 dny
Křehké mandlové sušenky s arašídovým máslem

Tyto křehké mandlové sušenky s arašídovým máslem a čokoládou si určitě zamilujete. Doslova se rozplývají na jazyku, a navíc vám na jejich přípravu bude stačit jen pár ingrediencí. Jsou bez lepku a snadno je uděláte i ve veganské verzi. 

Budeme potřebovat:

1578580160_a_4277.jpg

Na vrch:

Z uvedeného množství vyjde 15 sušenek.
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 10 minut

1578580272_a_4277.jpg

Postup:

  1. V misce si smícháme mandlovou mouku, rozpuštěný kokosový olej, med a štědrou špetku soli. Pokud je směs příliš "mokrá", přisypeme lžičku škrobu. Hodně totiž záleží na tom, jak máme jemnou mouku.  
  2. Z těsta odebíráme kousky, které mají 19 gramů, a na plechu z nich vytvarujeme kulatý tvar s důlkem ve středu. Sušenky by měly být trošku vyšší.   
    1578580221_a_4277.jpg
  3. Pečeme na 180 stupňů přibližně 10 minut. Snadno totiž chytí tmavou barvu. V průběhu pečení se střed sušenky nadzvedne – jemně ho zatlačíme lžíci zpět. 
    1578580235_a_4277.jpg
  4. Sušenky necháme úplně vychladnout a do každého důlku přidáme 5–6 g arašídového másla (nuts&jelly rozhodně taky stojí za vyzkoušení). Na 20 minut je dáme do mrazáku a mezitím si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem. Tu nakonec opatrně natřeme na vršek sušenek. 
  5. Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory. Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty. 

1 sušenka má: 

  • 170 kcal
  • 13,5 g tuku
  • 7,8 g sacharidů
  • 4,4 g bílkovin
  • Další skvělé náměty, nápady a tipy na sladké, slané, zdravé a chuťově vyladěné dobroty najdete pod odkazem na vyladěné recepty z Aktin kuchyně.
Poděkuj autorovi
1 člověk již poděkoval
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskuze k článku