Dnešní recept je jako stvořený pro milovníky tvarohových dezertů, kterým se zároveň nechce trávit moc času pečením. Kouzlo tohoto koláče spočívá v tom, že na něj není potřeba vypracovávat klasické těsto. Je sytý, plný bílkovin a díky ovoci i velmi svěží. Množství ingrediencí vyjde na plech o rozměru přibližně 20x30 cm.
1 porce obsahuje 1 kus koláče, přibližně 86g
- 202 kcal
- 21,5 g sacharidů
- 8,5 g tuků
- 9,6 g bílkovin
Na 15 porcí
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 2 vejce
- 40 g vanilkového proteinu
- 20 g třtinového cukru
- 140 g celozrnné špaldové mouky
- 140 g polohrubé mouky
- 60 g xylitolu
- 40 g třtinového cukru
- 130 g másla
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 400 g mraženého ovoce
Postup
-
Připravíme si tvarohovou náplň. Smícháme tvaroh, vajíčka, protein a cukr.
-
V druhé misce si smícháme mouku, prášek do pečiva, sladidlo (my použili xylitol) a cukr. Přidáme nakrájené změklé máslo a vypracujeme sypkou směs.
-
Těsto si rozdělíme na dvě přibližně stejné části. Tu, která bude o trošku větší, nasypeme na plech vyložený pečícím papírem a zalijeme tvarohovou náplní. Posypeme ovocem a přikryjeme zbylým těstem.
-
Pečeme na 170 °C asi 45 minut, dokud povrch koláče není zlatavý. Před krájením necháme úplně vychladnout.