Detox skladu! Před 2 dny jsme přidali do detoxu nový produkt s 29% slevou  

Jednoduché kynuté moravské koláče ve fit verzi, po kterých se jen zapráší

Jednoduché kynuté moravské koláče ve fit verzi, po kterých se jen zapráší

Kristína Močková Kristína Močková před 21 dny Aktualizováno 3. 9. 2018

Tenké, křupavé těsto, šťavnatá krémová náplň s borůvkovým džemem jako od babičky a na tom všem ještě jako bonus posypka z mandlí. Představujeme klasické kynuté moravské koláče, které se vám do denního příjmu vlezou naprosto bez obav. Ano, i vám, milé slečny! Jedna tahle voňavá, nesmírně chutná nádhera vás totiž bude stát pouhých 120 kcal. Je potřeba říkat více? 

Nenechte se odradit množstvím surovin, příprava je opravdu nenáročná a výsledek stojí za to.

Budeme potřebovat:

1535637009_a_1642.jpg

Na kvásek:

  • 100 ml vlažného mléka
  • 10 g droždí
  • čajovou lžičku medu

Na těsto:

Na náplň:

Na posypku:

Doba přípravy: 60 min

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme kvásek. Do vlažného mléka vmícháme lžičku medu a rozdrobíme 10 g droždí. Odložíme stranou. Mezitím si do misky prosejeme všechny mouky, zejména tu ovesnou, v té se většinou nachází nejvíce hrudek. Přidáme žloutek, rozpuštěné máslo a kvásek. V rukách (či pomocí mixéru) vypracujeme vláčné těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme v misce vykynout. Potrvá to zhruba 30 minut.
    1535637070_a_1642.jpg
  2. V druhé misce si připravíme náplň. Tvaroh, lučinu, limetkovou šťávu, bílek, protein a vanilkový cukr rozmixujeme ponorným mixérem na krém. Pokud se nám zdá příliš řídký, můžeme ho zahustit trochou pudinkového prášku.
    1535637147_a_1642.jpg
  3. Nakonec si připravíme posypku. Smícháme jemně mleté mandle s máslem a cukrem a vše prsty důkladně propojíme.
    1535637212_a_1642.jpg
  4. Když už nám těsto vykynulo, rozválíme ho na pomoučené desce na tenký plát. Mysleme na to, že těsto bude ještě trochu kynout, a tudíž ještě trošku vzroste do výšky. Pomocí skleničky vykrajujeme kruhy a poukládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Do středu kolečka prsty vytvoříme jemné jamky na náplň. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Do vytvořených jamek dáme tvarohovou náplň a džem. Každý koláček posypeme ještě drobenkou.
    1535637269_a_1642.jpg
  5. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 20 minut (bez ventilátoru). 
  6. Předtím, než se do těch voňavých zázraků pustíme, se nezapomeneme pochlubit na Instagramu s použitím #aktinrecepty :)
1535714084_a_1642.jpg

Z uvedeného množství surovin by mělo vyjít 16 koláčků, z toho jeden má:

  • 120 kcal
  • 4,7 g tuku
  • 14,5 g sacharidů 
  • 5,7 g bílkovin

[eshoplink]

  •