V neděli večer obětujete chvíli u plotny a cobydup máte vystaráno se snídaněmi na skoro celý další týden. A to se hodí, ne?
Pečenou ovesnou kaši můžete taky naporcovat na elegantnější kostičky a spolu s jogurtem a javorovým sirupem ji podávat jako dezert. Garantujeme vám, že se budou olizovat i ti největší dortožrouti.
1 porce obsahuje
- 380 kcal
- 43 g sacharidů
- 12 g tuků
- 25 g bílkovin
Na 4 porce
- 200 g ovesných vloček
- balení kypřicího prášku
- 15 g lněného semínka
- 15 g chia semínek
- 60 g vanilkového proteinu
- 2 čajové lžičky skořice
- 350 ml mléka
- 1 banán
- 160 g mražených malin
- 25 g mandlových lupínků
Postup
-
Troubu předehřejeme na 170 °C.
-
Ve velké míse spolu smícháme suché ingredience – ovesné vločky, kypřicí prášek, lněná a chia semínka, protein a skořici.
-
V dalším kroku přidáme mléko a rozmačkaný banán a vytvoříme těsto, do kterého úplně nakonec zamícháme i maliny.
-
Těsto přelijeme do formy, posypeme mandlovými plátky a pečeme zhruba 30 minut. Povrch by měl být dozlatova opečený a střed hezky vláčný.
-
Podávat můžeme jen tak, nebo třeba s bílým jogurtem a javorovým sirupem. Ale fantaziím se samozřejmě meze nekladou.
-
Až pečenou ovesnou vyzkoušíte, nezapomeňte ji hezky nafotit a nasdílet na Instagramu s označením @vilgainrecepty.
Dobrou chuť!