O tom, že z ovesných vloček od Vilgainu vykouzlíte tu nejnadýchanější a nejkrémovější kaši široko daleko, jsme vám básnili už nesčetněkrát. Neradi bychom vás ale unudili k smrti, a tak jsme to dnes pojali trochu netradičně. Ovesná kaše naslano! Kdo z vás už ji zkoušel?
1 porce obsahuje
- 455 kcal
Na 1 porci
- 60 g ovesných vloček
- 1 bílek
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- 1 lžíce Tamari sójové omáčky
- 10 g sýru
- chilli
- pepř
- bylinky
- 30 g šunky
- 50 g žampionů
- 10 g avokáda
- 1 vejce
- 10 g semínek
- 10 g vlašských ořechů
- 1 lžíce Tamari sójové omáčky
Postup
-
Semínka předem naložíme do Tamari omáčky. -
Na rozehřátou pánev vysypeme vločky. Lehce je opražíme, aby se rozvoněly, a poté je zalijeme vodou tak, aby její okraj asi o centimetr převyšoval vločky. Plamen stáhneme na minimum a vaříme alespoň tři minuty, než vločky nasají vodu a jsou hezky nadýchané. V průběhu vaření pravidelně promícháváme.
-
Před koncem vaření přidáme do pánve vyšlehaný bílek a opatrně ho vmícháme do vloček.
-
Hotovou kaši ochutíme Tamari omáčkou, lahůdkovým droždím, kořením a bylinkami. Přidáme i nastrouhaný sýr.
-
A teď je čas připravit si všechny dobroty, které přijdou navrch kaše. Zcedíme semínka, která jsme si v prvním kroku naložili do Tamari, a opražíme je na rozehřáté pánvi. Stačí jim půl minuty a poctivé míchání, aby se nepřipálila. Žampiony lehce orestujeme na troše oleje, aby zůstaly hezky šťavnaté. Vejce uvaříme 5 minut na měkko, zchladíme ledovou vodou a oloupeme. Zbylé ingredience naporcujeme podle vlastních preferencí a klidně nějaké další přidáme.
-
Až se rozhodnete zpestřit svůj jídelníček ovesnou kaší naslano, dejte nám vědět, co na ni říkáte na Instagramu pod hashtagem #aktinrecepty.