Ovesná kaše naslano

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 3 lety
10 min.
Uložit recept
Ovesná kaše naslano

O tom, že z ovesných vloček od Mornflake vykouzlíte tu nejnadýchanější a nejkrémovější kaši široko daleko, jsme vám básnili už nesčetněkrát. Neradi bychom vás ale unudili k smrti, a tak jsme to dnes pojali trochu netradičně. Ovesná kaše naslano! Kdo z vás už ji zkoušel? 

1 porce obsahuje 1 miska kaše

  • 455 kcal

Na 1 porci

Na kaši
Navrch
  • 30 g šunky
  • 50 g žampionů
  • 10 g avokáda
  • 1 vejce
  • 10 g semínek
  • 10 g vlašských ořechů
  • 1 lžíce Tamari sójové omáčky

Postup

  1. Ovesná kaše naslanoSemínka předem naložíme do Tamari omáčky.

  2. Na rozehřátou pánev vysypeme vločky. Lehce je opražíme, aby se rozvoněly, a poté je zalijeme vodou tak, aby její okraj asi o centimetr převyšoval vločky. Plamen stáhneme na minimum a vaříme alespoň tři minuty, než vločky nasají vodu a jsou hezky nadýchané. V průběhu vaření pravidelně promícháváme.

  3. Před koncem vaření přidáme do pánve vyšlehaný bílek a opatrně ho vmícháme do vloček.

  4. Hotovou kaši ochutíme Tamari omáčkou, lahůdkovým droždím, kořením a bylinkami. Přidáme i nastrouhaný sýr. 

  5. A teď je čas připravit si všechny dobroty, které přijdou navrch kaše. Zcedíme semínka, která jsme si v prvním kroku naložili do Tamari, a opražíme je na rozehřáté pánvi. Stačí jim půl minuty a poctivé míchání, aby se nepřipálila. Žampiony lehce orestujeme na troše oleje, aby zůstaly hezky šťavnaté. Vejce uvaříme 5 minut na měkko, zchladíme ledovou vodou a oloupeme. Zbylé ingredience naporcujeme podle vlastních preferencí a klidně nějaké další přidáme. Ovesná kaše naslano

  6. Až se rozhodnete zpestřit svůj jídelníček ovesnou kaší naslano, dejte nám vědět, co na ni říkáte na Instagramu pod hashtagem #aktinrecepty. Ovesná kaše naslano

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
36 Líbí se mi Uložit recept