Taky doma poctivě recyklujete skleničky od všech těch spořádaných oříškových másel? A že jich je, viďte? Poličky se prohýbají, dvířka nejdou dovřít... Nejvyšší čas ty prázdné chudinky zužitkovat. Ideálně je znovu naplnit něčím skvělým, plným bílkovin, připraveným zatočit s malým hladem třeba i na cestách.
1 porce obsahuje
- 374 kcal
- 16 g sacharidů
- 22 g tuků
- 29 g bílkovin
Na 4 porce
- 1 balení čokoládového pudingu
- 30 g čokoládového proteinu
- 15 g kakaa
- 1/2 balení kypřicího prášku
- 2 vejce
- Sladič
- 50 ml mléka
- 300 g tvarohu
- 150 g ricotty
- 30 g vanilkového proteinu
- 100 g hořké čokolády
- 10 g kokosového oleje
Postup
-
Troubu předehřejeme na 175 °C.
-
Nejdříve si připravíme korpus. V míse nejdříve smícháme suché suroviny – pudinkový prášek, protein, kakao, Sladič (dle chuti) a kypřící prášek. Poté k nim přidáme i vejce, mléko a vytvoříme těsto. To nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme přibližně 20 minut.
-
Korpus necháme vychladnout a poté jej natrháme na menší kousky, kterými vyplníme dno skleniček.
-
Pro přípravu krému stačí smíchat všechny potřebné suroviny. Hotový krém rovnoměrně naneseme na těsto do skleniček.
-
Čokoládu společně s kokosovým olejem roztopíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Průběžně mícháme, aby se čokoláda nepřipálila. Nakonec ji nalijeme na vršek dezertu a rozprostřeme lžičkou.
-
Dezert necháme ztuhnout v lednici.
-
Dobrou chuť!