Dezert z polotovaru už chutě většiny z nás neuspokojí a jakmile něco neobsahuje bílkoviny, dává ten pokrm vůbec smysl?! Pak přichází na řadu aktiňácký fitness dort připomínající krtkovu hroudu u vás na zahradě. Bílkovinami nabušený, zdravý, a i když nevylezl z krabice na polotovar, připravený udělat hodně parády za málo času.
1 porce obsahuje
- 213 kcal
- 19 g sacharidů
- 6,5 g tuků
- 19,5 g bílkovin
Na 6 porcí
- 1 balení čokoládového pudingu
- 30 g čokoládového proteinu
- 20 g kakaa
- 1/2 balení kypřicího prášku
- vanilkové Flavour Drops
- 4 vejce
- kokosový olej
- 2 banány
- 250 ml mléka
- 1 balení vanilkového pudingu
- vanilkové Flavour Drops
- 300 g tvarohu
- 30 g vanilkového proteinu
Postup
-
Nejdříve smícháme suché suroviny – pudinkový prášek, proteinový prášek, kakao a kypřicí prášek. Přidáme vejce, Flavdrops a vytvoříme tak tekuté těsto. To poté přelijeme do dortové formy o průměru 20 cm vymazané kokosovým olejem a dáme péct do trouby předehřáté na 175 °C na cca 20 minut. -
Mezitím si připravíme krém. Vanilkový pudink uvaříme ve 250 ml mléka – tedy v polovičním množství než je psáno na obale a osladíme kapičkami Flavdrops. V míse smícháme tvaroh s proteinovým práškem a tuto směs později přidáme k lehce vychladlému pudinku. Vše společně důkladně promícháme, čímž vytvoříme hustý krém.
-
Vychladlý korpus vydlabeme lžící a při tom dáváme pozor, abychom ho neproděravěli. Kolem dokola necháme okraj cca 2 cm. Banány podélně rozkrojíme a vložíme je do vydlabaného korpusu (viz obrázek níže).
-
Na banány začneme vrstvit krém tak, aby dort připomínal tvar krtkovy hromádky.
-
Těsto, které jsme vydlabali z korpusu, natrháme na malé kousky a přikryjeme jím krém. Lehce přitlačíme. Hotový dort necháme v lednici přes noc a pak se na něj konečně vrhneme.