Perníkové lívance krásně dokreslí vánoční atmosféru. Ale můžete si je klidně dát ke snídani i kdykoliv jindy, jsou totiž hotové raz dva, provoněné a nesmírně dobré.
1 porce obsahuje
- 280 kcal
- 36,5 g sacharidů
- 6 g tuků
- 19 g bílkovin
Na 2 porce
Na lívance:
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 15 g protein skořicová rolka
- 200 ml mléka
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1 vejce
- 1/2 čajové lžičky perníkového koření
K podávání:
- polotučný tvaroh
- ovoce
- ořechové máslo
Postup
-
Vejce a mléko metličkou prošleháme. Přidáme mouku, protein, kypřící prášek a perníkové koření. Vše promícháme a vytvoříme hladké tekutější těsto.
-
Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme trochu kokosového oleje a na středním plameni opékáme lívance z obou stran cca 3‑5 minut.
-
Podáváme s tvarohem, ovocem a ořechovým máslem.
Tak dobrou chuť!