Hrníčkový perník z cukety se svěžím krémem

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová před 25 dny
60 min.
Hrníčkový perník z cukety se svěžím krémem

Cuketa je skvělou sezónní zeleninou. Schováte ji nejen do slaných, ale i sladkých receptů. Perník je oblíbenou klasikou. Díky cuketě bude tenhle typicky český moučník krásně vláčný. Skvělý je i samotný, ale my jsme ho posunuli na vyšší level přidáním lehkého tvarohového krému. 

1 porce obsahuje

  • 266 kcal
  • 28 g sacharidů
  • 14 g tuků
  • 7 g bílkovin

Na 16 porcí

Na korpus
Na krém
Navíc
  • mražené lesní ovoce

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.Hrníčkový perník z cukety se svěžím krémem

  2. Cuketu nastrouháme na jemno a pomocí čisté utěrky z ní vyždímáme vodu. Tím zajistíme, že se nám perník nesrazí a zůstane nadýchaný.Hrníčkový perník z cukety se svěžím krémem

  3. Do jedné mísy dáme všechny mokré suroviny, do druhé mísy všechny suché. 

  4. Potom smícháme vše dohromady.Hrníčkový perník z cukety se svěžím krémem

  5. Vlijeme na plech, který jsme předem lehce vymazali olejem a vysypali hrubou moukou.Hrníčkový perník z cukety se svěžím krémem

  6. Pečeme přibližně 45 minut.

  7. Zatímco se nám perník peče, nachystáme si krém. Ten připravíme jednoduše vyšleháním tvarohu, Lučiny a lžíce cukru.Hrníčkový perník z cukety se svěžím krémem

  8. Po upečení perník necháme vychladnout a potřeme krémem. Ještě než si na něm pochutnáme u odpolední kávy, necháme ho pořádně vychladit.

    TIP: Perník skvěle chutná s kyselejším lesním ovocem. To si totiž dobře rozumí s jemnou chutí krému.Hrníčkový perník z cukety se svěžím krémem

Poděkuj autorovi
2
Aktin Whey protein
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________