Hrnkový cuketový perník ze špaldové mouky

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová
60 min.
46 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Hrnkový cuketový perník ze špaldové mouky

Cuketa je skvělou sezónní zeleninou. Schováte ji nejen do slaných, ale i sladkých receptů. Perník je oblíbenou klasikou. Díky cuketě bude tenhle typicky český moučník krásně vláčný. Skvělý je i samotný, ale my jsme ho posunuli na vyšší level přidáním lehkého tvarohového krému. 

1 porce obsahuje 1 kus perníku

  • 266 kcal
  • 28 g sacharidů
  • 14 g tuků
  • 7 g bílkovin

Na 16 porcí

Na korpus
Na krém
Navíc
  • mražené lesní ovoce

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.Hrnkový cuketový perník ze špaldové mouky

  2. Cuketu nastrouháme na jemno a pomocí čisté utěrky z ní vyždímáme vodu. Tím zajistíme, že se nám perník nesrazí a zůstane nadýchaný.Hrnkový cuketový perník ze špaldové mouky

  3. Do jedné mísy dáme všechny mokré suroviny, do druhé mísy všechny suché. 

  4. Potom smícháme vše dohromady.Hrnkový cuketový perník ze špaldové mouky

  5. Vlijeme na plech, který jsme předem lehce vymazali olejem a vysypali hrubou moukou.Hrnkový cuketový perník ze špaldové mouky

  6. Pečeme přibližně 45 minut.

  7. Zatímco se nám perník peče, nachystáme si krém. Ten připravíme jednoduše vyšleháním tvarohu, Lučiny a lžíce cukru.Hrnkový cuketový perník ze špaldové mouky

  8. Po upečení perník necháme vychladnout a potřeme krémem. Ještě než si na něm pochutnáme u odpolední kávy, necháme ho pořádně vychladit.

    TIP: Perník skvěle chutná s kyselejším lesním ovocem. To si totiž dobře rozumí s jemnou chutí krému.Hrnkový cuketový perník ze špaldové mouky

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
46 Líbí se mi Uložit recept