Kdo tady miluje cheesecake? A kdo by nemiloval brownies... Vsadíme se, že se všichni hlásíte minimálně oběma rukama.
Když to spojíte, nemůže vzniknout nic jiného než plech plný nekonečného potěšení. Samozřejmě ve zdravém kabátku.
1 porce obsahuje 1 kus brownies
- 209 kcal
- 11 g sacharidů
- 13 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 12 porcí
- 150 g hořké čokolády
- 50 g ghee
- 30 g špaldové mouky
- 30 g kokosové mouky
- 30 g Grass Fed Whey Proteinu
- 40 g kakaa
- 60 g erythritolu
- 2 vejce
- 130 ml mléka
- 250 g ricotty
- 250 g tvarohu
- 30 g vanilkového proteinu
- 20 g erythritolu
- 1 vejce
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. -
Začneme těstem na brownies. Pro lepší orientaci budeme o brownies části mluvit jako o těstě a o cheesecake části jako o vrstvě.
Ve větší míse smícháme všechny suché ingredience — obě mouky, protein, kakao, erythritol.
-
Čokoládu roztopíme spolu s ghíčkem v mikrovlnce nebo ve vodní lázni. Promícháme dohladka a přilijeme k suchým ingrediencím z předchozího kroku.
-
Do mísy vyklepneme vejce, přilijeme 100 ml mléka a vytvoříme hutné těsto.
-
Dál se vrhneme na přípravu cheesecake vrstvy. Jednoduše smícháme a vyšleháme všechny potřebné ingredience a máme hotovo.
-
Jde se vrstvit!
Na dno plechu vyloženého pečicím papírem rozprostřeme 2/3 těsta. My použili plech o velikosti 22x16 cm. Následuje cheesecake vrstva, kterou rovnoměrně rozetřeme po těstě.
-
Do zbylé 1/3 těsta přidáme zhruba 30 ml mléka, aby bylo tekutější a dalo se s ním hezky pracovat. Z těsta uděláme na vršku cheesecakové vrstvy kaňky, které následně pomocí špejle krouživými pohyby přeměníme na mramorování.
-
Stejný postup opakujeme i s marmeládou.
-
Pečeme v předehřáté troubě zhruba 35 minut.
-
Než se na výsledek vrhneme, nezapomeneme ho vyfotit a postnout na Instagram s označením @aktinrecepty.
Dobrou chuť!