Těmito luxusními brownies dnes potěšíme nejen bezlepkáře, ale i lidi, kteří rádi zkouší různé alternativní mouky. Brownies jsou ve výsledku křehké a vláčné zároveň. Chutnají opravdu luxusně a extrémně čokoládově, takže rozhodně stojí za každou kalorii navíc. Na přípravu vám postačí jedna miska a pár základních ingrediencí.
1 porce obsahuje
- 180 kcal
- 14,2 g sacharidů
- 13,2 g tuků
- 2,7 g bílkovin
Na 15 porcí
- 115 g másla
- 200 g hořké čokolády
- 115 g rýžové mouky
- 1/2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 1 špetka soli
- 35 g třtinového cukru
- 65 g práškového sladidla
- 3 vejce
- 20 g pekanových ořechů
Postup
-
Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a máslo. Ke směsi přimícháme cukr, sladilo a po jednom i vajíčka. -
K mokré směsi přimícháme suché ingredience – mouku smíchanou s práškem do pečiva a štědrou špetkou soli. Promícháme jen tak, aby se všechno spojilo. Víc není potřeba. Hustě těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Můžeme posypat ořechy nebo ovocem, které jemně vtlačíme do těsta.
-
Brownies pečeme na 170 stupňů asi 30 minut. Může se zdát, že je střed nedopečený, ale nebojte. Brownies budou krásně vláčné.
-
Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory. Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty.