Tento elegantní strouhaný koláč se tváří nenápadně, ale nenechte se zmást. Ukrývá v sobě pořádnou nálož bílkovin, takže poslouží jako skvělá snídaně, svačina nebo dezert, který zasytí. Nezapomeňte po dojedení zkontrolovat svůj úsměv v zrcadle! :)
1 porce obsahuje
- 147 kcal
- 11,8 g sacharidů
- 6,7 g tuků
- 10,8 g bílkovin
Na 15 porcí
- 3 žloutky
- 55 g ghee
- 45 g práškového sladidla
- 200 g špaldové mouky
- 6 g kypřicího prášku
- 3 lžíce vody
- 500 g hrudkovitého tvarohu
- 20 g Grass Fed Whey Proteinu
- 15 g vanilkového pudingu
- 45 g práškového sladidla
- 20 g máku
- 3 bílky
Postup
-
Žloutky vyšleháme se sladidlem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, ghee pokojové teploty a podle potřeby vodu. Vypracujeme tuhé těsto, které vložíme na půl hodiny do ledničky.
-
Mezitím si připravíme náplň. Smícháme tvaroh s proteinem, sladidlem a pudingovým práškem. Můžeme dochutit i citronovou šťávou. Náplň je méně sladká, takže kdo má radši sladší, dosladí (záleží i na sladkosti použitého proteinu). Nakonec opatrně přimícháme tuhý sníh z bílků a mák.
-
Ztuhlé těsto rozdělíme na 2 přibližně stejné části. Menší formu na pečení (my použili 20 x 30 cm) vyložíme pečícím papírem a na dno hrubým struhadlem nastrouháme polovinu těsta. Přikryjeme ji krémem a na ten nastrouháme druhou polovinu těsta.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C přibližně 35 minut, dokud povrch koláče není jemně do hněda. Necháme chvíli vychladnou a podáváme.