Tento elegantní strouhaný koláč se tváří nenápadně, ale nenechte se zmást. Ukrývá v sobě pořádnou nálož bílkovin, takže poslouží jako skvělá snídaně, svačina nebo dezert, který zasytí. Nezapomeňte po dojedení zkontrolovat svůj úsměv v zrcadle :-).
1 porce obsahuje 1 kus koláče
- 147 kcal
- 11,8 g sacharidů
- 6,7 g tuků
- 10,8 g bílkovin
Na 15 porcí
- 3 žloutky
- 55 g ghee
- 45 g práškového sladidla
- 200 g špaldové mouky
- 6 g kypřicího prášku
- 3 lžíce vody
- 500 g hrudkovitého tvarohu
- 20 g vanilkového proteinu
- 15 g vanilkového pudingu
- 45 g práškového sladidla
- 20 g máku
- 3 bílky
Postup
-
Žloutky vyšleháme se sladidlem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, ghee pokojové teploty a podle potřeby vodu. Vypracujeme tuhé těsto, které vložíme na půl hodiny do ledničky. -
Mezitím si připravíme náplň. Smícháme tvaroh s proteinem, sladidlem a pudingovým práškem. Můžeme dochutit i citronovou šťávou. Náplň je méně sladká, takže kdo má radši sladší, dosladí (záleží i na sladkosti použitého proteinu). Nakonec opatrně přimícháme tuhy sníh z bílků a mák.
-
Ztuhnuté těsto rozdělíme na 2 přibližně stejné poloviny. Menší formu na pečení (použili jsme 20 x 30 cm) vyložíme pečícím papírem a na dno hrubým struhadlem nastrouháme polovinu těsta. Přikryjeme ji krémem a na ten nastrouháme druhou polovinu těsta.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů přibližně 35 minut, dokud povrch koláče není jemně do hněda. Necháme chvíli vychladnou a podáváme.
-
Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory! Radi si je prohlédneme pod #aktinrecepty.