S podzimem přicházejí kratší dny a chladnější rána. Ale spolu s těmito nepříjemnostmi nastává i jedna velká příjemnost – sezóna hrušek. Což takhle si zpříjemnit začínající podzim tímto chutným, nutričně vyváženým hruškovým koláčem? Příprava je jednodušší, než byste řekli hruška, a navíc nás v jedné porci čeká celých 11 g kvalitních bílkovin.
1 porce obsahuje 1 kus koláče
- 169 kcal
- 16,9 g sacharidů
- 6,2 g tuků
- 11 g bílkovin
Na 16 porcí
- 110 g špaldové mouky
- 35 g kokosové mouky
- 20 g kakaa
- 1 žloutek
- 50 g kokosového oleje
- 65 g medu
- 15 g hořké čokolády
- 500 g hrudkovitého tvarohu
- 50 g vanilkového proteinu
- 2 vejce
- 30 g hruškového pudingu
- 40 g medu
- kůra z 1/2 citrónu
- 250 g hrušek
- skořice
- 10 g kokosových chipsů
- moučkový cukr
Postup
-
Na těsto si smícháme špaldovou a kokosovou mouku, kakao, přidáme med, žloutek a rozpuštěný kokosový olej. Vznikne nám sypké těsto, které rovnoměrně natlačíme prsty do formy. Těsto posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme na 5 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů. -
Mezitím si připravíme náplň. Smícháme tvaroh, vajíčka, protein, pudinkový prášek, citrónovou kůru a med. Kdo to má rád sladší, může klidně přidat více medu nebo proteinu. Směs zjemníme použitím tyčového mixéru na pár impulsů.
-
Náplň vylejeme na těsto a utřeseme, aby byla rozložená rovnoměrně. Navrch poukládáme na plátky pokrájené hrušky.
-
Pečeme 35 minut, nebo dokud povrch koláče není zlatavé barvy. Necháme jej úplně vychladnout a můžeme podávat. Vrch jsem ozdobila skořicí, kokosovými chipsy a jemně posypala cukrem moučka.
-
Výtvory nezapomeneme označit #aktinrecepty :)