Už jako malí jsme v tom měli jasno. Dopřát si dezert jako hlavní jídlo je prostě slast! Možná i proto jsou buchtičky s krémem jedním z těch mála jídel, které nám ani školní jídelna nedokázala znechutit.
Připravte si je doma v o dost víc fit verzi podle našeho receptu.
1 porce obsahuje
- 543 kcal
- 77 g sacharidů
- 11 g tuků
- 34 g bílkovin
Na 4 porce
- 270 g špaldové mouky
- 150 ml mléka
- 15 g Vilgain sušeného droždí
- 20 g erythritolu
- 10 g ghee
- 1 vejce
- 2 balení vanilkového pudingu
- 1 l mléka
- 60 g Grass Fed Whey Proteinu
- 20 g erythritolu
Postup
-
Nejdříve si připravíme kvásek — z mléka odlijeme 80 ml a lehce ho ohřejeme. Přimícháme rozdrobené droždí a jednu lžíci erythritolu. Připravenou směs přesuneme na teplé místo a necháme vzejít. Zabere to přibližně 15 minut. -
Ve větší míse smícháme mouku, zbytek mléka a erythritolu, rozpuštěné ghíčko, vejce a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které přesuneme do čisté mísy, přikryjeme utěrkou a necháme kynout 1 hodinu na teplém místě.
-
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál. Uždibujeme z něj stejně velké kousky, ze kterých tvarujeme kuličky a skládáme je do vymazaného pekáčku. Ty potom znovu přikryjeme utěrkou a necháme ještě zhruba 15 minut kynout.
-
Troubu předehřejeme na 180 °C a vykynuté buchtičky v ní pečeme 25‑30 minut, dokud na povrchu hezky nezezlátnou.
-
Mezitím si připravíme krém — z mléka odlijeme zhruba 1/4 a rozmícháme v něm oba pudinkové prášky a sladidlo. Zbytek mléka přivedeme k varu. Do vařícího mléka pomalu přiléváme směs pudinků a mícháme do zhoustnutí. Hotový pudink stáhneme z plotny a vmícháme do něj protein.
-
Upečené buchtičky krémem přelijeme, ozdobíme ovocem a můžeme se do nich pustit.
Tak dobrou chuť!