Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 5 měsíci Poprvé publikováno 29. 3. 2020
Aktualizováno 22. 1. 2022
5
60 min. 90 minut kynutí a 45 minut přípravy
Uložit recept
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Už jako malí jsme v tom měli jasno. Dopřát si dezert jako hlavní jídlo je prostě slast! Možná i proto jsou buchtičky s krémem jedním z těch mála jídel, které nám ani školní jídelna nedokázala znechutit.

Připravte si je doma v o dost víc fit verzi podle našeho receptu.

1 porce obsahuje přibližně 7 buchtiček s krémem

  • 543 kcal
  • 77 g sacharidů
  • 11 g tuků
  • 34 g bílkovin

Na 4 porce

Na buchtičky:
  • 270 g špaldové mouky
  • 150 ml mléka
  • 15 g droždí
  • 20 g erythritolu
  • 10 g ghee
  • 1 vejce
Na krém:

Postup

  1. Nejdříve si připravíme kvásek — z mléka odlijeme 80 ml a lehce ho ohřejeme. Přimícháme rozdrobené droždí a jednu lžíci erythritolu. Připravenou směs přesuneme na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Zabere to přibližně 15 minut.

    Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

  2. Ve větší míse smícháme mouku, zbytek mléka, erythritolu, rozpuštěné ghíčko, vejce a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které přesuneme do čisté mísy, přikryjeme utěrkou a necháme kynout 1 hodinu na teplém místě.

    Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

    Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

  3. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál. Uždibujeme z něj stejně velké kousky, ze kterých tvarujeme kuličky a skládáme je do vymazaného pekáčku. Ty potom znovu přikryjeme utěrkou a necháme ještě zhruba 15 minut kynout.

    Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

    Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

  4. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  5. Vykynuté buchtičky pečeme 25-30 minut, dokud na povrchu hezky nezezlátnou.

    Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

  6. Mezi tím si připravíme krém — z mléka odlijeme zhruba 1/4 a rozmícháme v něm oba pudinkové prášky a sladidlo. Zbytek mléka přivedeme k varu. Do vařícího mléka pomalu přiléváme směs pudinků a mícháme do zhoustnutí. Hotový pudink stáhneme z plotny a vmícháme do něj protein.

  7. A teď už hurá do toho! Než se ale do buchtiček s krémem pustíte, nezapomeňte je vyfotit a nasdílet na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.

    Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

    Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
150 Líbí se mi Uložit recept