Na tiramisu je vždycky ta správná chvíle, souhlas? O to líp, když si ho můžeš připravit za pár minut. Tenhle původně italský dezert je navíc říznutý francouzskými tousty. Taky se už nemůžeš dočkat, až ho ochutnáš? Tak se pojďme do toho pustit.
1 porce obsahuje
- 450 kcal
- 45 g sacharidů
- 14 g tuků
- 32 g bílkovin
Na 1 porci
- 3 Tousťáku
- 1 vejce
- 2 lžíce mandlového mléka
- 1 lžíce Vilgain instantní kávy
- 1 lžíce javorového sirupu
- 50 g tofu
- 15 g vanilkového proteinu
- 20 ml mandlového mléka
- skořice
- hořká čokoláda
Postup
-
V hlubokém talíři smícháme vajíčko společně s mandlovým mlékem, javorovým sirupem a kávou. Tousťák ve vzniklé směsi důkladně "vykoupeme" a poté ho opečeme na nepřilnavé pánvi (cca 3 min z obou stran).
-
Tofu dáme do mixéru a lehce ho rozmixujeme. Poté přidáme všechny zbylé ingredience na krém a společně je rozmixujeme do požadované konzistence. Jednotlivé francouzské tousty potřeme krémem a dáme je na sebe. Vrchní plátek ještě posypeme strouhanou hořkou čokoládou, skořicí a můžeme podávat.
Dobrou chuť.