Hádej, co vznikne, když spojíš dva z nejoblíbenějších dezertů vůbec.
Přece totální chuťový ohňostroj! A víš, co je (až po chuti samozřejmě) nejlepší? Ač se tváří hříšně a s honosným názvem "Tiramisu Brownies" vytváří dojem o pořádné prasárně, jedná se vlastně o zdravý dezert! No mrkni sami na ingredience, co ho boostnou o pořádnou dávku bílkovin a žádný hřích v nich nenajdeš! 💪🏻
1 porce obsahuje
- 189 kcal
- 15 g sacharidů
- 9 g tuků
- 13 g bílkovin
Na 12 porcí
- 2 vejce
- 50 g hořké čokolády
- 75 g třtinového cukru
- 50 g kokosového oleje
- 100 g hladké mouky
- 30 g kakaa
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- špetka soli
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 300 g 30% smetany ke šlehání
- 50 g třtinového moučkového cukru
- 70 ml espressa
- 15 kapek vanilkového extraktu
- 15 g kakaa
Postup
-
-
V malém hrnci rozehřej kokosový olej a čokoládu, dokud se nerozpustí a nevznikne hladká směs.
-
V misce vyšlehej vejce s cukrem do pěny (asi 3‑5 minut). Do směsi s vejci přidej rozpuštěnou čokoládu s kokosákem a promíchej. Do misky přisypej mouku, kakao, prášek do pečiva, a sůl. Dobře promíchej.
-
Nalij směs do připravené formy a peč 20‑25 minut. Brownies by měly být uvnitř vláčné, takže nenechávej péct příliš dlouho. Nech vychladnout.
-
V misce vyšlehej smetanu s cukrem do tuha. Pomalu přimíchej tvaroh, vanilkový extrakt a uvařenou, vychlazenou kávu (můžeš přidat i Amarettto, pokud chceš alkoholickou verzi).
-
Na brownies nanes vrstvu krému a rovnoměrně rozprostři.Pokud chceš, můžeš povrch posypat kakaem nebo strouhanou čokoládou pro extra vzhled a chuť.
-
Tiramisu brownies dej do lednice alespoň na 2‑3 hodiny, aby se všechny chutě spojily a dezert ztuhl.
-
Tak dobrou chuť!