Hádejte, co vznikne, když spojíte dva z nejoblíbenějších dezertů vůbec.
Přece totální chuťový ohňostroj!
A víte co je (až po chuti samozřejmě) nejlepší? Ač se tváří hříšně a s honosným názvem "Tiramisu Brownies" vytváří dojem o pořádné prasárně, jedná se vlastně o zdravý dezert! No mrkněte sami na ingredience. Žádný hřích v nich nenajdete.
1 porce obsahuje
- 189 kcal
- 15 g sacharidů
- 9 g tuků
- 13 g bílkovin
Na 12 porcí
- 70 g špaldové mouky
- 50 g kokosové mouky
- 50 g erythritolu
- 30 g čokoládového proteinu
- 30 g kakaa
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 100 g hořké čokolády
- 20 g kokosového oleje
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- 60 g celozrnných piškotů
- 1 káva
- 250 g ricotty
- 250 g tvarohu
- 30 g vanilkového proteinu
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Nejprve si připravíme čokoládový korpus ala brownies. Ve velké míse smícháme všechny sypké ingredience – obě mouky, erythritol, protein, kakao a kypřicí prášek.
-
Čokoládu roztopíme společně s olejem. Do směsi přidáme vejce a mléko. Zamícháme do jemné konzistence.
-
Tekutou čokoládovou směs přilijeme k suchým ingrediencím a zpracujeme hutné těsto. To namačkáme na dno formy vyložené pečicím papírem a pečeme zhruba 25 minut v předehřáté troubě. Potom necháme úplně vychladnout.
-
Mezitím si připravíme krém smícháním potřebných ingrediencí a dáme ho chladit do lednice.
-
Dál si uvaříme kávu a také ji necháme vychladnout.
-
Jakmile je i korpus úplně vychladlý, můžeme se pustit do kompletování.
Piškot po piškotu namáčíme do kávy a skládáme vedle sebe na brownie. Takto připravíme dvě vrstvy piškotů.
Následuje krém, který opatrně a rovnoměrně rozetřeme po piškotové vrstvě.
Nakonec dezert posypeme kakaem a dáme chladit do lednice.
-
Až recept vyzkoušíte na vlastní chutě, nezapomeňte se podělit o fotku na Instagramu pod hashtagem #aktinrecepty.