Nadýchané, dokonale krémové, s křupavým elementem navrchu. To je pistáciové tiramisu. Easy nepečený dezert, který zvládne i úplný začátečník, a přitom oslní i ty nejmlsnější strávníky. My ho tentokrát udělali ve velkém do pekáče, ale věříme, že stejnou parádu udělá i do skleničky, kterou budete moc vzít úplně kamkoli.
🤫 třeba do práce nebo do školy pro kolegy a spolužáky!
1 porce obsahuje
- 337,6 kcal
- 37,8 g sacharidů
- 11,8 g tuků
- 21,8 g bílkovin
Na 5 porcí
- 1,5 balení dlouhých piškotů
- 600 g odtučněného tvarohu
- 40 g pistáciového krému
- 30 g pistáciového proteinu
- 60 g xylitolu
- 2 lžíce amaretta
- 1 espresso
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 20 g pistáciového krému
- 25 g pistácií
- low sugar prebiotic topping - bílá čokoláda
Postup
-
Jako první si utřeme v misce tvaroh, pistáciové máslo, xylitol, protein a vanilku. -
Kávu si smícháme s amarettem (likér je volitelný, můžeme vynechat). Piškoty chvíli namočíme do kávové směsi a uložíme na dno misky.
-
Na to natřeme polovinu krému, poklademe další namočené piškoty a ještě polijeme lžičkou pistáciového másla.
-
Nakonec navrstvíme zbylý krém a uhladíme. Oloupeme si pistácie, které nasekáme a posypeme navrch. Necháme vychladit v lednici.
-
Před podáváním můžeme dozdobit naším prebiotickým toppingem třeba s příchutí bílá čokoládám v low sugar verzi.
-
A je to, tak dobrou chuť!