Pojď si s námi vychutnat tento vláčný dezert s plnou chutí kávy a malin.
Oproti klasickému tiramisu jsme mascarpone vyměnili za ricottu a tvaroh, které jsou méně tučné a bohaté na bílkoviny. Ideální letní dezert, který si oblíbí téměř každý. Tak pojďme na něj! :)
1 porce obsahuje 1 kus tiramisu
- 208 kcal
- 25 g sacharidů
- 9 g tuků
- 8 g bílkovin
Na 15 porcí
- 500 g ricotty
- 250 ml 30% smetany ke šlehání
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 100 g kokosového cukru
- 30 g kávy
- 250 g vody
- 300 g mléka
- 200 g piškotů
- 30 g lyofilizovaných malin
- 100 g malin
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce čekankového sirupu
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
Postup
-
Na krém smíchej ricottu, tvaroh a kokosový cukr. V další míse vyšlehej smetanu na šlehání do husté pěny (dej pozor, abys ji nepřešlehal/a, začni tedy pomalu). Poté smíchej dohromady. -
Na malinovou vrstvu: čerstvé nebo mražené maliny v kastrůlku povař se 2 lžícemi citronové šťávy a čekankového sirupu. Dle konzistence zahusti kukuřičným škrobem.
-
Dále uvař silnou kávu, kterou následně smíchej s horkým mlékem. Cukrářské piškoty namáčej v kávové směsi a vyskládej jimi dno formy. Pokračuj s krémem, dále s malinovou vrstvou, další řadou piškotů a poslední bude zase krém.
-
Tiramisu přikryj fólií nebo alobalem a nechej nejlépe přes noc v lednici.
Před servírováním posypej malinovým prachem z lyofilizovaných malin a přidat můžeš i maliny čerstvé.
Dobrou chuť!