Panna cottu pravděpodobně znáte jako půvabný smetanový dezert zdobící zákuskové vitríny. Dnes bychom vám rádi představili její mladší sestru — mnohem více fit, bez cukru, tučné smetany a přesto vlastní.
Pokud si ji připravíte do starých zavařovaček tak jako my, můžete si ji vzít kamkoliv s sebou jako zdravou svačinku.
1 porce obsahuje
- 248 kcal
- 22 g sacharidů
- 8 g tuků
- 22 g bílkovin
Na 3 porce
- 100 ml kokosového mléka
- 300 g odtučněného řeckého jogurtu
- 30 g vanilkového proteinu
- vanilkové stéviové kapky
- 1 balení želatiny
- 200 g mražených malin
- 1 lžíce chia semínek
- vanilkové stéviové kapky
Postup
-
Z ingrediencí na panna cottu vytvoříme krém, který spojíme s želatinovým ztužovačem podle návodu na obalu.
Hotovým krémem s pudinkovou konzistencí naplníme skleničky do tří čtvrtin.
-
Maliny lehce povaříme, přídáme chia semínka a dochutíme stéviovými kapkami. Následně omáčku navrstvíme na připravenou panna cottu ve skleničkách.
-
Hotový dezert necháme alespoň hodinku tuhnout v ledici. Než se do něj pustíme, nezapomeneme ho sdílet na Instagramu pod hashtagem #aktinrecepty.