Recepty s chia semínky
- Chia semínka (55) Reset Chia semínka
- Arašídové máslo (106)
- Avokádo (93)
- Balkánský sýr (14)
- Banán (130)
- Batáty (36)
- Bílky (28)
- Bílý jogurt (77)
- Chia semínka (55) Reset Chia semínka
- Arašídové máslo (106)
- Avokádo (93)
- Balkánský sýr (14)
- Banán (130)
- Batáty (36)
- Bílky (28)
- Bílý jogurt (77)
- Borůvky (74)
- Brambory (62)
- Brokolice (23)
- Cizrna (48)
- Cottage (73)
- Cuketa (41)
- Červená řepa (27)
- Červené zelí (23)
- Čínské zelí (7)
- Čočka (24)
- Dýně (20)
- Fazole (35)
- Feta (26)
- Halloumi (6)
- Houby (39)
- Hovězí maso (48)
- Hovězí mleté maso (25)
- Hrách (15)
- Chřest (3)
- Jablko (65)
- Jahody (63)
- Jogurt (258)
- Kefír (22)
- Kokosové mléko (74)
- Krůtí maso (31)
- Kuřecí maso (138)
- Kuřecí prsa (82)
- Kuskus (8)
- Květák (17)
- Ledový salát (44)
- Lesní ovoce (26)
- Listové těsto (18)
- Listový špenát (22)
- Losos (33)
- Maliny (47)
- Mandlová mouka (38)
- Matcha (23)
- Mozzarella (72)
- Nudle (19)
- Ovesná mouka (64)
- Ovesné vločky (117)
- Penne (10)
- Polníček (14)
- Protein (415)
- Quinoa (22)
- Rebarbora (4)
- Rukola (26)
- Rýže (66)
- Rýžová mouka (12)
- Sušené droždí (30)
- Špagety (9)
- Tagliatelle (10)
- Tahini (27)
- Těstoviny (73)
- Tofu (23)
- Toustový chléb (21)
- Tuňák (33)
- Tvaroh (271)
- Vajíčko (57)
- Zakysaná smetana (42)
- Žampiony (30)
Chia semínka jsou známá zejména pro svou schopnost vytvářet gelovitou strukturu, což může být žádoucí pří přípravě nejrůznějších receptů. I po nutriční stránce se ale jedná o zajímavou surovinu, jelikož obsahuje cca 30 % zdraví prospěšných tuků včetně omega‑3 mastných kyselin, 15–25 % bílkovin a cca 18–30 % vlákniny.
Chia semínka jsou tedy skvělým způsobem, jak své jídlo obohatit o vlákninu a další zdraví prospěšné látky a protože jsou chuťově neutrální, můžeš je přidat opravdu kamkoliv. Samy o sobě ti pomohou vytvořit lahodný chia pudding, nebo je můžeš přidat třeba k overnight oats, čímž dosáhneš ještě krémovější konzistence. Chia semínka navíc dokážou skvěle zvláčnit těsto, a proto se hodí do pečení, ale třeba také na výrobu domácí marmelády.