Pamatujete si z dětství krtkův dort? Že se ho nechcete vzdát? Pak tu je něco přímo pro vás - krtkův dort do skleničky!
Oproti klasickému dortu vás zasytí díky vysokému obsahu bílkovin. Je to skvělá sváča, snídaně i dezert. Skleničku si můžete vzít třeba do práce nebo do školy, a i když zrovna máte homeoffice, alespoň neuděláte nepořádek při krájení.
1 porce obsahuje
- 294 kcal
- 29 g sacharidů
- 11 g tuků
- 17 g bílkovin
Na 4 porce
- 50 g celozrnné špaldové mouky
- 25 g čokopeciček
- 25 g ghee
- 10 g kakaa
- 10 g třtinového cukru
- 60 ml mléka
- 15 g Grass Fed Whey Proteinu
- 5 g kypřicího prášku
- 1 vejce
- špetka soli
- 400 g odtučněného řeckého jogurtu
- 2 banány
- 10 g čokopeciček
Postup
-
Korpus:
Menší plech vyložíme pečícím papírem a troubu si předehřejeme na 170 °C.
-
V míse promícháme mouku, protein, kakao, cukr, sůl a kypřící prášek. Ghíčko (nebo máslo) rozpustíme s čokoládou a necháme chvilku vychladnout. Pak směs přilijeme do mísy se suchými ingrediencemi. Přidáme i vejce s mlékem a vše spojíme v jednotné těsto, které nalijeme na připravený plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě 8‑10 minut. Po upečení a částečném zchladnutí korpus rozdrobíme.
-
Krém:
Čokoládu nasekáme na malinké kousky. Řecký jogurt rozšleháme s jedním rozmačkaným banánem. Nakonec přidáme nasekanou čokoládu. Druhý banán nakrájíme na kolečka.
-
Připravíme si 4 skleničky a na dno každé z nich dáme cca 3 lžíce rozdrobeného korpusu. Na sklo přilepíme pár koleček banánu, navrstvíme krém a nakonec posypeme zbylým rozdrobeným korpusem.
-
Dobrou chuť!