Honí vás mlsná? Co si připravit oblíbený Kinder Maxi King dezert ve zdravější variantě? Můžete si ho dopřát na snídani i k odpolední kávě.
1 porce obsahuje 1 sklenička
- 550 kcal
- 52 g sacharidů
- 30 g tuků
- 26 g bílkovin
Na 4 porce
- 50 g ovesných vloček
- 30 g lískových ořechů
- 20 g čokoládového proteinu
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 čajové lžičky kokosového sirupu
- 1 čajová lžička kakaa
- 450 g polotučného tvarohu
- 250 g ricotty
- 50 g erythritolu
- 1/2 čajové lžičky mleté vanilky
- 70 ml kokosového sirupu
- 100 g kokosového mléka
- 20 g lískových ořechů
- 50 g čokopeciček
- 1 lžíce kokosového oleje
Postup
-
Vločky společně s lískovými ořechy rozmixujeme v mixéru na mouku. -
K rozmixované směsi přidáme kokosový olej, kokosový sirup, kakao, protein a rukama vypracujeme těsto.
-
Na krém smícháme tvaroh společně s ricottou, vanilkovým práškem a sladidlem.
-
Kokosový sirup nalijeme na rozpálenou pánev a za stálého míchání necháme zahřát (cca 3 minuty).
-
Poté ke karamelu přidáme tuhou část z kokosového mléka a promícháme. Nakonec vmícháme i rozdrcené lískové ořechy a sundáme z plotny.
-
Čokopecičky rozehřejeme společně s kokosovým olejem ve vodní lázni.
-
Na dno skleniček natlačíme korpus. Na korpus navrstvíme polovinu krému. Poté přidáme karamel a navrch opět krém.
-
Krém zalijeme čokoládou.
-
Skleničky posypeme oříšky a dáme do lednice ztuhnout.
-
A pak už jen vychutnáváme.
Tak dobrou chuť!