Mrkvový dort do skleničky

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před měsícem
1
Mrkvový dort do skleničky

Čím víc oříškových másel sníš, tím víc mrkvových dortů ve skleničce můžeš mít. Jednoduchá rovnice. 

Mrkváč ve skleničce bodne jako svačinka na cestu. Se svými necelými tři sta kaloriemi se navíc perfektně hodí do lednové dietky.

4

  • 280 kcal
  • 15 g sacharidů
  • 12 g tuků
  • 28 g bílkovin

Ingredience

Na korpus:
Na krém:

Postup

  1. Mrkvový dort do skleničky

    Troubu předehřejeme na 170 °C. 

  2. Mrkev nastrouháme nahrubo.

  3. Nejdříve si připravíme korpus. V míse nejdříve smícháme suché suroviny – mouku, proteinový prášek, kypřicí prášek, skořoci, zázvor, sladidlo, citronovou a pomerančovou kůru.

    Do suché směsi přidáme roztopené ghíčko, vejce a mléko.

    Mrkvový dort do skleničky

    Vytvoříme tekutější těsto, do kterého nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev.

    Těsto přelijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme zhruba 20 minut. Poté necháme těsto vychladnout.

  4. Mezi tím si připravíme krém důkladným vyšleháním všech potřebných ingrediencí.

  5. A teď vzhůru na vrstvení!

    Z vychladlého korpusu uždibujeme kousky, kterými pokryjeme dno skleniček. Korpus překryjeme 1/2 krému. Potom následuje další vrstva korpusu a zbylý krém. Nakonec vršek mrkváčů posypeme oblíbenými oříšky a necháme pár hodin chladit v lednici.

  6. Dobrou chuť!

    Mrkvový dort do skleničky

    Mrkvový dort do skleničky

Poděkuj autorovi
10
Aktin neon shaker
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________