Mrkvový dort do skleničky

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 23 dny Poprvé publikováno 26. 1. 2021
Aktualizováno 27. 4. 2022
1
40 min.
Uložit recept
Mrkvový dort do skleničky

Čím víc oříškových másel sníš, tím víc mrkvových dortů ve skleničce můžeš mít. Jednoduchá rovnice. Mrkváč ve skleničce bodne jako svačinka na cestu, do práce nebo kdykoliv na něj dostaneš chuť.

Obsahuje 1 sklenička, cca 250 g

  • 280 kcal
  • 15 g sacharidů
  • 12 g tuků
  • 28 g bílkovin

Ingredience

Na korpus:
Na krém:

Postup

  1. Mrkvový dort do skleničky

    Troubu předehřejeme na 170 °C. 

  2. Mrkev nastrouháme nahrubo.

  3. Nejdříve si připravíme korpus. V míse nejdříve smícháme suché suroviny – mouku, proteinový prášek, kypřicí prášek, skořici, zázvor, sladidlo, citronovou a pomerančovou kůru.

    Do suché směsi přidáme roztopené ghíčko, vejce a mléko.

    Mrkvový dort do skleničky

    Vytvoříme tekutější těsto, do kterého nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev.

    Těsto přelijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme zhruba 20 minut. Poté necháme těsto vychladnout.

  4. Mezi tím si připravíme krém důkladným vyšleháním všech potřebných ingrediencí.

  5. A teď vzhůru na vrstvení!

    Z vychladlého korpusu uždibujeme kousky, kterými pokryjeme dno skleniček. Korpus překryjeme 1/2 krému. Potom následuje další vrstva korpusu a zbylý krém. Nakonec vršek mrkváčů posypeme oblíbenými oříšky a necháme pár hodin chladit v lednici.

  6. Dobrou chuť!

    Mrkvový dort do skleničky

    Mrkvový dort do skleničky

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
57 Líbí se mi Uložit recept
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________