Čím víc oříškových másel sníš, tím víc mrkvových dortů ve skleničce můžeš mít. Jednoduchá rovnice. Mrkváč ve skleničce bodne jako svačinka na cestu, do práce nebo kdykoliv na něj dostaneš chuť.
Obsahuje
- 280 kcal
- 15 g sacharidů
- 12 g tuků
- 28 g bílkovin
Ingredience
- 2 mrkve
- 30 g špaldové mouky
- 30 g vanilkového proteinu
- 1/2 balení kypřicího prášku
- 1 čajová lžička skořice
- 1 čajová lžička zázvoru
- 20 g Sladiče
- 1/2 citrónové kůry
- 1/2 pomerančové kůry
- 15 g ghee
- 1 vejce
- 60 ml mléka
- 250 g tvarohu
- 250 g ricotty
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 čajová lžička skořice
- 1/2 citronové šťávy
- Sladič
Postup
-
Troubu předehřejeme na 170 °C.
-
Mrkev nastrouháme nahrubo.
-
Nejdříve si připravíme korpus. V míse nejdříve smícháme suché suroviny – mouku, proteinový prášek, kypřicí prášek, skořici, zázvor, sladidlo, citronovou a pomerančovou kůru.
Do suché směsi přidáme roztopené ghíčko, vejce a mléko.
Vytvoříme tekutější těsto, do kterého nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev.
Těsto přelijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme zhruba 20 minut. Poté necháme těsto vychladnout.
-
Mezi tím si připravíme krém důkladným vyšleháním všech potřebných ingrediencí.
-
A teď vzhůru na vrstvení!
Z vychladlého korpusu uždibujeme kousky, kterými pokryjeme dno skleniček. Korpus překryjeme 1/2 krému. Potom následuje další vrstva korpusu a zbylý krém. Nakonec vršek mrkváčů posypeme oblíbenými oříšky a necháme pár hodin chladit v lednici.
-
Dobrou chuť!