Medovník, dortík plný medové chuti s křupavými ořechy na povrchu. Tahle verze do skleničky vám nezabere tolik úsilí a přesto je lahodná. Oproti klasice, kde bychom těžko nějakou tu bílkovinu hledaly, v naší jedné skleničce jich najdete pořádnou nálož.
1 porce obsahuje
- 272 kcal
- 26,2 g sacharidů
- 8 g tuků
- 20,5 g bílkovin
Na 4 porce
- 60 g celozrnné špaldové mouky
- 40 g ovesných vloček
- 30 g medu
- 20 g protein skořicová rolka
- 15 g ghee
- 1 vejce
- 1 čajová lžička skořice
- 1/2 čajové lžičky perníkového koření
- 1/2 čajové lžičky kypřicího prášku
- špetka soli
- 300 g odtučněného řeckého jogurtu
- 100 g polotučného tvarohu
- 20 g čekankového sirupu
- 10 g protein skořicová rolka
Postup
-
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
Ovesné vločky rozmixujeme najemno. Dáme je do mísy společně s moukou, proteinem, skořicí, kořením a solí. Dobře promícháme. Poté přidáme vejce, med a ghí. Vytvoříme jednotné těsto. Dle potřeby můžeme přidat vodu.
-
Těsto na lehce pomoučněném vále rozválíme na placku, nemusí být nijak pravidelná, stejně ji pak rozdrobíme:) Přendáme na plech a pečeme 10‑15 minut dozlatova. Mezitím v jiné míse rozšleháme tvaroh, jogurt, protein a sirup do hladkého krému. Po upečení korpus necháme vychladnout.
-
Upečený, vychladlý korpus rozdrobíme na menší kusy. Na dno každé skleničky dáme trochu korpusu, pak krém, poté zase korpus a tak dále. Navrch každé skleničky dáme trochu nasekaných vlašských ořechů. Skleničky dáme do lednice a necháme rozležet. Nejlepší jsou druhý den. Dobrou chuť!