Medovník do skleničky

Veronika Žmolilová
Veronika Žmolilová před 23 dny
3
25 min.
Uložit do oblíbených
Medovník do skleničky

Medovník, dortík plný medové chuti s křupavými ořechy na povrchu. Tahle verze do skleničky vám nezabere tolik úsilí a přesto je lahodná. Oproti klasice, kde bychom těžko nějakou tu bílkovinu hledaly, v naší jedné skleničce jich najdete pořádnou nálož. 

1 porce obsahuje

  • 25,2 g sacharidů
  • 11 g tuků
  • 21,2 g bílkovin

Na 4 porce

Medové těsto
Krém

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. 

    Ovesné vločky rozmixujeme najemno. Dáme je do mísy společně s moukou, proteinem, skořicí, kořením a solí. Dobře promícháme. Poté přidáme vejce, med a ghí. Vytvoříme jednotné těsto. Dle potřeby můžeme přidat vodu. Medovník do skleničky

  2. Těsto na lehce pomoučněném vále rozválíme na placku, nemusí být nijak pravidelná, stejně ji pak rozdrobíme:) Přendáme na plech a pečeme 10-15 minut dozlatova. Mezitím v jiné míse rozšleháme tvaroh, jogurt, protein a sirup do hladkého krému. Po upečení korpus necháme vychladnout.Medovník do skleničkyMedovník do skleničky

  3. Upečený, vychladlý korpus rozdrobíme na menší kusy. Na dno každé skleničky dáme trochu korpusu, pak krém, poté zase korpus a tak dále. Navrch každé skleničky dáme trochu nasekaných vlašských ořechů. Skleničky dáme do lednice a necháme rozležet. Nejlepší jsou druhý den. Dobrou chuť!

    Medovník do skleničky

Poděkuj autorovi
5
Uložit do oblíbených
Aktin neon shaker
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________