Vilgain Granola může být skvělým pomocníkem při vytváření základu na nejrůznější dezerty. Tento tvarohový je hotový za pár minut a zvládne ho opravdu každý. Tak se pojďme do něho pustit.
1 porce obsahuje
- 337 kcal
- 22 g sacharidů
- 19 g tuků
- 17 g bílkovin
Na 3 porce
- 120 g ricotty
- 250 g polotučného tvarohu
- 30 g erythritolu
- 1 čajová lžička mleté vanilky
- 2 čajové lžičky citronové šťávy
- 1 čajová lžička kakaa
- 120 g granoly
- 50 g jahod
- 40 g borůvek
- 15 g kokosových chipsů
Postup
-
Do šlehací nádoby dáme ricottu, tvaroh, erythritol, mletý vanilkový prášek, citronovou šťávu a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
-
Polovinu směsi odebereme. Do jedné poloviny přisypeme kakaový prášek a vyšleháme.
-
Čerstvé jahody nakrájíme na tenčí plátky. Kanadské borůvky jen přepůlíme. Do průhledné skleničky vložíme ovoce, které přitiskneme na stěnu. Na dno vložíme trochu Vilgain Granoly s příchutí slaný karamel a pak už vrstvíme krémy do ⅔ naplněné skleničky.
-
Nakonec dozdobíme čerstvým ovocem, kokosovými chipsy a trochou Granoly.
Dobrou chuť.