Znáte banoffee pie? Kdo by ho neznal! Je to nesmrtelná kombinace karamelu, banánu, sušenek a šlehačky. My pro vás máme perfektní verzi do skleničky se skvělými makry. Jedna sklenička má skoro 20 g bílkovin! Ideální jako dezert i sváča do práce.
1 sklenička banoffee pie
- 204 kcal
- 19,5 g sacharidů
- 6,2 g tuků
- 19,7 g bílkovin
Na 4 porce
- 30 g ovesných vloček
- 20 g mandlí
- 20 g arašídového másla
- 10 g javorového sirupu
- 400 g odtučněného řeckého jogurtu
- 30 g vanilkového proteinu
- 30 g datlí
- 30 ml mléka
- 100 g banánu
- špetka himalájské soli
Postup
-
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. Nejprve si připravíme granolu. Vločky a nasekané mandle smícháme s javorovým sirupem a arašídovým máslem. Pečeme 15 minut. Poté necháme na plechu vychladnout.
-
Mezitím připravíme "karamel" datle spolu s mlékem a špetkou soli rozmixujeme na hladkou krémovou pastu, která chutí připomíná karamel. Kdybychom měli směs až moc řídkou, přidáme datle, kdyby naopak směs byla moc hustá - přidáme mléko.
-
Ještě uděláme krém na který smícháme jogurt s proteinem.
-
Připravíme si 4 skleničky ve kterých budeme servírovat. Na dno každé skleničky dáme granolu, pak přijde na řadu pár koleček banánu, karamel a krém. Tohle vrstvení opakujeme. Skleničku zakončíme granolou.
Dobrou chuť!