Banoffee pie do skleničky

Veronika Žmolilová
Veronika Žmolilová před 18 dny
15 min. 15 minut pečení
Banoffee pie do skleničky

Znáte banoffee pie? Kdo by ho neznal! Je to nesmrtelná kombinace karamelu, banánu, sušenek a šlehačky. My pro vás máme perfektní verzi do skleničky se skvělými makry. Jedna sklenička má skoro 20 g bílkovin! Ideální je jako dezert i sváča do práce. 

1 porce obsahuje

  • 203,7 kcal
  • 19,5 g sacharidů
  • 6,2 g tuků
  • 19,7 g bílkovin

Na 4 porce

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. Nejprve si připravíme granolu. Vločky a nasekané mandle smícháme s čekankovým sirupem a arašídovým máslem. Pečeme 15 minut. Poté necháme na plechu vychladnout.Banoffee pie do skleničky

  2. Banoffee pie do skleničkyMezitím připravíme "karamel" datle spolu s mlékem a špetkou soli rozmixujeme na hladkou krémovou pastu, která chutí připomíná karamel. Kdybychom měli směs až moc řídkou, přidáme datle, kdyby naopak směs byla moc hustá - přidáme mléko. 

    Ještě uděláme krém na který smícháme jogurt s proteinem.

  3. Připravíme si 4 skleničky ve kterých budeme servírovat. Na dno každé skleničky dáme granolu, pak přijde na řadu pár koleček banánu, karamel a krém. Tohle vrstvení opakujeme. Skleničku zakončíme granolou.

    Dobrou chuť! Banoffee pie do skleničky

Poděkuj autorovi
5
Aktin neon shaker
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________