Banoffee pie do skleničky

Veronika Žmolilová
Veronika Žmolilová před 2 měsíci Poprvé publikováno 23. 3. 2021
Aktualizováno 29. 3. 2022
1
30 min.
Uložit recept
Banoffee pie do skleničky

Znáte banoffee pie? Kdo by ho neznal! Je to nesmrtelná kombinace karamelu, banánu, sušenek a šlehačky. My pro vás máme perfektní verzi do skleničky se skvělými makry. Jedna sklenička má skoro 20 g bílkovin! Ideální jako dezert i sváča do práce. 

1 sklenička banoffee pie

  • 204 kcal
  • 19,5 g sacharidů
  • 6,2 g tuků
  • 19,7 g bílkovin

Na 4 porce

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. Nejprve si připravíme granolu. Vločky a nasekané mandle smícháme s javorovým sirupem a arašídovým máslem. Pečeme 15 minut. Poté necháme na plechu vychladnout.Banoffee pie do skleničky

  2. Banoffee pie do skleničkyMezitím připravíme "karamel" datle spolu s mlékem a špetkou soli rozmixujeme na hladkou krémovou pastu, která chutí připomíná karamel. Kdybychom měli směs až moc řídkou, přidáme datle, kdyby naopak směs byla moc hustá - přidáme mléko. 

  3. Ještě uděláme krém na který smícháme jogurt s proteinem.

  4. Připravíme si 4 skleničky ve kterých budeme servírovat. Na dno každé skleničky dáme granolu, pak přijde na řadu pár koleček banánu, karamel a krém. Tohle vrstvení opakujeme. Skleničku zakončíme granolou.

    Dobrou chuť! Banoffee pie do skleničky

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
65 Líbí se mi Uložit recept
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________