Nadýchané a vláčné houstičky s pořádnou dávkou bílkovin

Kristína Močková
Kristína Močková Poprvé publikováno 29. 5. 2019
Aktualizováno 20. 2. 2020
4
50 min. 10 min. přípravy, 40 min. pečení
Nadýchané a vláčné houstičky s pořádnou dávkou bílkovin

5 ingrediencí a 10 minut práce, bum, that's it! Máte super domácí žemličky, za které by vám i v Prostřenu urvali ruce! Čím je naplníte, necháme jen na vaší fantazií. My jsme šli do jednoduché kombinace a svěží chuti mozzarelly, rajčat a špenátu. Pokapané kvalitním olivovým olejem a balzamikovým octem to bylo doslova nebe v hubě.

Jedna neobložená žemle obsahuje Hmotnost jedné žemle: 110 g

  • 254 kcal
  • 34,5 g sacharidů
  • 5,9 g tuků
  • 19 g bílkovin

Na 2 porce

Postup

  1. Nadýchané a vláčné houstičky s pořádnou dávkou bílkovinCottage sýr si rozmixujeme ponorným mixérem. Nemusí být dokonale hladký. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, sůl a podle potřeby přilijeme vodu. 

  2. Z těsta vytvarujeme na plechu s pečícím papírem dvě hromádky, ze kterých se stanou žemličky. Měly by byť nižší, i když příliš nenarostou. Vyšší těsto se však dobře nepropeče.  Nadýchané a vláčné houstičky s pořádnou dávkou bílkovin

  3. Pečeme na 170 stupňů přibližně 40 minut. Nadýchané a vláčné houstičky s pořádnou dávkou bílkovin

  4. Nadýchané a vláčné houstičky s pořádnou dávkou bílkovinNezapomeňte se s námi podělit o vaše fotky pod #aktinrecepty :)

  Prvotřídní složení za rozumnou cenu. Zkrátka The protein works.
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________