Nadýchané a vláčné houstičky s pořádnou dávkou bílkovin

Kristína Močková
Kristína Močková před 3 měsíci
2 minuty čtení
Nadýchané a vláčné houstičky s pořádnou dávkou bílkovin
132

5 ingrediencí a 10 minut práce, bum, that's it! Máte super domácí žemličky, za které by vám i v Prostřenu urvali ruce! Čím je naplníte, necháme jen na vaší fantazií. My jsme šli do jednoduché kombinace a svěží chuti mozzarelly, rajčat a špenátu. Pokapané kvalitním olivovým olejem a balzamikovým octem to bylo doslova nebe v hubě.

Budeme potřebovat: 

1558969229_a_2868.jpg

Uvedené ingredience jsou na dvě žemle.

Doba přípravy: 10 minut 
Doba pečení: 40 minut

1558969290_a_2868.jpg

Postup:

  1. Cottage sýr si rozmixujeme ponorným mixérem. Nemusí být dokonale hladký. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, sůl a podle potřeby přilijeme vodu. 
  2. Z těsta vytvarujeme na plechu s pečícím papírem dvě hromádky, ze kterých se stanou žemličky. Měly by byť nižší, i když příliš nenarostou. Vyšší těsto se však dobře nepropeče.  
    1558969318_a_2868.jpg
  3. Pečeme na 170 stupňů přibližně 40 minut. 

Nezapomeňte se s námi podělit o vaše fotky pod #aktinrecepty :)

1558969364_a_2868.jpg

Jedna (neobložená) žemlička má:

  • 110 g
  • 254 kcal
  • 5,9 g tuku
  • 34,5 g sacharidů
  • 19 g bílkovin
Byl ti článek užitečný?
Jo, super! Bohužel ne

Diskuze k článku