Tenhle sendvič s trhaným kuřetem inspirovaný Mexikem je chuťově dokonalé kombo. A že je trhané maso náročné na přípravu? Kromě delší doby vaření to zase tak hrozné není. Dej tomu šanci a možná tě překvapí, že si tuhle hipsteřinu nakonec oblíbíš.
1 porce obsahuje
- 404 kcal
- 36,4 g sacharidů
- 15,6 g tuků
- 29,5 g bílkovin
Na 4 porce
- 4 kuřecí prsa
- 1 balení rajčat v konzervě
- 1 limeta
- 2 stroužky česneku
- 1/2 čajové lžičky oregana
- 1 čajová lžička římského kmínu
- 1 čajová lžička třtinového cukru
- 1 špetka pepře
- 1/2 špetky mleté papriky
- 1/2 červené papriky
- koriandr
- sůl
- 1 avokádo
- 1 zakysaná smetana
- 8 plátků Tousťáku
Postup
-
Do hrnce na středním plameni dáme rajčata, vymačkáme limetku, přidáme prolisovaný česnek a všechno koření (chilli, červenou papriku, oregano, drcený římský kmín, třtinový cukr, sůl a pepř). Za stálého míchání necháme pár minut provařit, ochutnáme a finálně doladíme limetou, chilli a solí. Nakonec přidáme jemně nasekaný koriandr a omáčka je hotová. Necháme ji vychladnout na pokojovou teplotu.
-
Do zchladlé omáčky vložíme omytá a očištěná kuřecí prsa vcelku a promícháme. Následně vše vaříme pod pokličkou na středním plameni asi hodinu a půl, dokud není maso krásně měkké. Během vaření občas promícháme a asi po hodině vaříme bez pokličky, aby se šťáva trochu zredukovala.
-
Měkoučké maso můžeme opatrně vyndat na prkénko a pomocí vidliček „natrhat“ na malé kousky. Trhané kuřecí maso vrátíme zpět do omáčky, ve které se vařilo a pořádně promícháme, aby se spojilo s omáčkou a pořádně nasáklo.
-
Trhané kuřecí maso servírujeme na Tousťáku s avokádem, zakysanou smetanou a čerstvým koriandrem.