Itálie je většinou sázka na jistotu. Tahle kuchyně dokáže vykouzlit rychlé, vyvážené a zároveň extrémně dobré pokrmy. Třeba jako tenhle recept, který jsme si pro vás tentokrát připravili - gnocchi s kuřecím masem a naším novým pestem.
Zamiluje si je opravdu každý, tak pojďme na ně!
1 porce obsahuje 1 talíř, cca 150g masa
- 467 kcal
- 52 g sacharidů
- 8 g tuků
- 42 g bílkovin
Na 3 porce
Na gnocchi:
- olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 300 g kuřecího masa
- 3 čajové lžičky Vilgain pesta genovese
- 1 balení Gnocchi
- 2 lžíce ricotty
- 200 ml vody
- 50 g listového špenátu
- sůl
- pepř
- oregano
K podávání:
- parmazán
- čerstvá bazalka
Postup
-
Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek, kuřecí maso, osolíme, opepříme. -
Přimícháme tři lžíce bazalkového pesta, dvě vrchovaté lžíce riccoty, 200 ml vody, oregano a ve směsi uvaříme celé balení gnocchi.
-
Nakonec obohatíme o čerstvou bazalku a podáváme posypané parmazánem.
Tak buon appetito!