Hledáte tip na nějaké jednoduché, rychlé, syté a chutné jídlo? Právě jste ho našli. Připravili jsme ho z čerstvých rajčat a bazalky, takže ho právem můžeme nazvat letním jídlem. Tyto těstoviny si dokážete připravit i jako mealprep na 2‑3 dny dopředu a tak si ušetřit čas strávený v kuchyni. Díky množství zeleniny se porce několikrát zvětší a spolu s kuřecím masem příjemně zasytí na několik hodin.
1 porce obsahuje cca 300 g
- 514 kcal
- 52 g sacharidů
- 12 g tuků
- 44 g bílkovin
Na 2 porce
- 600 g rajčat
- 10 g olivového oleje
- 270 g kuřecích prsou
- 320 g cukety
- 3 stroužky česneku
- sůl
- 50 g oliv
- 100 g těstovin
- bazalka
Postup
-
Jako první si do kříže nařežeme slupku na rajčatech a v nějaké vhodné míse či hrnci je zalijeme horkou vodou. Necháme chvíli stát, vodu slijeme a rajčata oloupeme. My jsme z nich vybrali i střed, ale to je už na vás.
-
Na větší pánvi si zahřejeme olej a osmažíme nakrájené kuřecí maso. Přidáme rajčata, nakrájenou cuketu, prolisované stroužky česneku, bazalku a nezapomeneme osolit. Podusíme, dokud se nevypaří většina vody a dokud cuketa není měkká. Na konci přidáme olivy.
-
Zároveň si (al dente) uvaříme těstoviny. Slijeme a trochu vody si necháme. Uvařené těstoviny i s trochou vody z nich přimícháme k rajčatové omáčce a ještě chvíli vše dohromady podusíme.