Nebaví tě už opečená kuřecí prsa s grilovacím kořením na pánvi? Ani nás ne! Dnes ti ukážeme, jak snadno a rychle připravit toto vysoce anabolické jídlo trošku jinak. Na tomto receptu oceníte především netradiční chuťovou harmonii. Sladkokyselá omáčka je jen z pěti ingrediencí, které pravděpodobně máte doma.
1 porce obsahuje cca 200 g masové směsi bez přílohy
- 308 kcal
- 30 g sacharidů
- 7 g tuků
- 32 g bílkovin
Na 2 porce
- 260 g kuřecích prs
- 80 ml vody
- 25 ml octa
- 30 g medu
- 30 g kečupu
- 20 g sójové omáčky
- 10 g kukuřičného škrobu
- 10 g oleje
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
Postup
-
Na větší pánvi si smícháme vodu, vinný ocet, med, kečup a sójovku, vše společně zahřejeme. Ve dvou lžičkách vody rozmícháme 5 g kukuřičného škrobu a přilijeme ho ke zbylým ingrediencím. Omáčku za stálého míchání necháme pomalu povřít a přelijeme do misky. -
Pánev utřeme nebo propláchneme. Na oleji osmažíme nakrájená kuřecí prsa smíchaná s 5 g kukuřičného škrobu. Přidáme papriky a restujeme, dokud některé kousky masa a paprik nejsou zbarveny do hněda. Nakonec zalijeme sladkokyselou omáčkou, ještě chvíli podusíme a máme hotovo. Podáváme s rýží, ozdobené sezamovými semínky.