Kung pao s chutí Asie

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 10 dny Poprvé publikováno 23. 6. 2021
Aktualizováno 20. 6. 2022
30 min.
Uložit recept
Kung pao s chutí Asie

Hodně muziky za málo času v kuchyni. Asi tak bychom představili náš recept na kuřecí kung pao, který zvládne připravit opravdu každý. Chutí vám možná připomene klasická asijská bistra s tím rozdílem, že neobsahuje nadbytek kalorií kvůli použití zbytečného množství tuků. Představuje tak ideální oběd či večeři v rámci zdravého životního stylu.

1 porce obsahuje 1 talíř směsi bez pžílohy

  • 184 kcal
  • 7 g sacharidů
  • 4 g tuků
  • 30 g bílkovin

Na 4 porce

Na základ:
  • 500 g kuřecích prs
  • 3 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička zázvoru
  • 3 jarní cibulky
  • 1 chilli
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
Na zálivku:
Na servírování:

Postup

  1. Kung pao s chutí Asie

    Nejdříve si připravíme zálivku důkladným smícháním všech potřebných ingrediencí.

  2. Maso očistíme a nakrájíme na kousky.

    Ve větší pánvi rozpálíme olej a maso na něm smažíme zhruba 3-4 minuty, aby se zatáhlo. Ochutíme solí a pepřem a odstavíme z pánve.

  3. Na pánvi rozpálíme další olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájený česnek, kořenové části jarních cibulek, chilli papričku a nastrouhaný zázvor. Jakmile zezlátnou, přidáme do pánve na kostky nakrájené papriky. Smažíme ještě asi 4 minuty, aby se papriky opekly a papriky změkly. 

    Poté do pánve vrátíme maso, zalijeme připravenou zálivkou a na mírném plameni vše společně promícháme. Směs by měla díky škrobu hezky zhoustnout.Kung pao s chutí Asie

  4. Podáváme s jasmínovou rýží, zasypané jarní cibulkou a opraženými arašídy.

    Dobrou chuť!

    Kung pao s chutí Asie

    Kung pao s chutí Asie

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
98 Líbí se mi Uložit recept