Pokud byste rádi do své stravy zahrnuli více veganských bílkovin a stále nevíte, jak je uvařit, aby bylo jídlo skutečně dobré, můžete vyzkoušet náš recept s tofu. Je jednoduchý na přípravu i ingredience. Mile vás překvapí jeho skvěle vyvážená chuť. Limetka a čerstvý koriandr dodají jídlu ten správný šmrnc.
1 porce obsahuje
- 404 kcal
- 58 g sacharidů
- 10 g tuků
- 16 g bílkovin
Na 2 porce
- 110 g rýžových nudlí
- 180 g tofu
- 8 g kokosového oleje ve spreji
- 3 lžíce amino omáčky
- 1 lžíce agáve sirupu
- 1 lžíce šťávy z limetky
- 1 mrkev
- koriandr
- 10 g arašídů
Postup
-
Rýžové nudle si uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme studenou vodou a odložíme bokem.
-
Tofu si rozkrojíme na 3 stejné pláty, pomocí papírových utěrek z nich vytlačíme co nejvíce vody a nakrájíme na menší kousky. Osolíme z každé strany a asi 8 minut opékáme na mírném plameni na pánvi s olejem. Pokud chcete tofu křupavé, jemně ho před opečením poprašte kukuřičným škrobem. Tofu pak odložíme bokem.
-
Na té stejné pánvi si smícháme sójovou omáčku, limetovou šťávu (můžeme nahradit vinným octem) a agáve sirup. Přidáme uvařené nudle a podle potřeby přilijeme 2–3 lžíce vody, aby se nudle nelepily na pánev. Dále přidáme nakrájenou mrkev, chvíli opékáme, aby změkla, a nakonec přidáme opečené tofu. Všechno spolu promícháme a ihned podáváme, ideálně s čerstvým koriandrem, opečenými arašídy a kouskem limetky.
-
Nezapomeňte se s námi podělit o své výtvory! Rádi se na ně podíváme pod #aktinrecepty.