Pad thai s tofu, které vás přenese až do samotného Thajska

Kristína Močková
Kristína Močková před 2 měsíci
2 minuty čtení
Pad thai s tofu, které vás přenese až do samotného Thajska
15

Pokud byste rádi do své stravy zahrnuli více veganských bílkovin a stále nevíte, jak je uvařit, aby bylo jídlo skutečně dobré, můžete vyzkoušet náš recept s tofu. Je jednoduchý na přípravu i ingredience. Mile vás překvapí jeho skvěle vyvážená chuť. Limetka a čerstvý koriandr dodají jídlu ten správný šmrnc. 

Budeme potřebovat: 

1563575885_a_3133.jpg
  • 110 g rýžových nudlí
  • 180 g tofu
  • 8 g oleje
  • 3 PL sójové omáčky
  • 1 PL agávový sirup
  • 1 PL limetové šťávy (nebo necelá lžíce vinného octu)
  • 1 menší mrkev nakrájená na tenké nudličky
  • čerstvý koriandr, opražené arašídy a limetka na ozdobení

Doba přípravy: 30–40 minut
Ingredience jsou na 2 porce.

1563575920_a_3133.jpg

Postup:

  1. Rýžové nudle si uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme studenou vodou a odložíme bokem. 
  2. Tofu si rozkrojíme na 3 stejné pláty, pomocí papírových utěrek z nich vytlačíme co nejvíce vody a nakrájíme na menší kousky. Osolíme z každé strany a asi 8 minut opékáme na mírném plameni na pánvi s olejem. Pokud chcete tofu křupavé, jemně ho před opečením poprašte kukuřičným škrobem. Tofu pak odložíme bokem.  
  3. Na té stejné pánvi si smícháme sójovou omáčku, vinný ocet (můžeme nahradit limetovou šťávou) a agáve sirup. Přidáme uvařené nudle a podle potřeby přilijeme 2–3 lžíce vody, aby se nudle nelepily na pánev. Dále přidáme nakrájenou mrkev, chvíli opékáme, aby změkla, a nakonec přidáme opečené tofu. Všechno spolu promícháme a ihned podáváme, ideálně s čerstvým koriandrem, opečenými arašídy a kouskem limetky.  
    1563575989_a_3133.jpg

Nezapomeňte se s námi podělit o své výtvory! Rádi se na ně podíváme pod #aktinrecepty

Jedna porce má: 

  • 404 kcal
  • 10 g tuku
  • 58 g sacharidů 
  • 16 g bílkovin

Byl ti článek užitečný?
Jo, super! Bohužel ne

Diskuze k článku