Jednoduché recepty s minimem surovin máme nejraději. O to víc, když jsou všechny chutě vyladěné do posledního detailu, že? A to přesně tenhle recept je.
1 porce obsahuje
- 335 kcal
- 40 g sacharidů
- 12 g tuků
- 25 g bílkovin
Na 1 porci
Na těstoviny:
- 80 g špaldových těstovin
- 100 g Vilgain rajčatové omáčky arrabbiata
- 20 g ricotty
- 1 čajová lžička sušené bazalky
Na ozdobení:
- parmazán
- mozzarella
- cherry rajče
- čerstvá bazalka
Postup
-
Nejdříve si uvaříme těstoviny podle instrukcí na obalu.
-
Poté je přemístíme na pánev, přilijeme rajčatovou omáčku přisypeme mletou bazalku a promícháme.
-
Přidáme krémovou ricottu, necháme ji rozpustit a vše promícháme. Vaříme přibližně 7 min, v závěrečných 2 minutách stáhneme teplotu a směs opět důkladně promícháme.
-
Poté ji přemístíme na talíř a podáváme s mozzarellou, strouhaným parmazánem, opečenými cherry rajčátky a čerstvou bazalkou.
Dobrou chuť!