Boloňské veganské fit špagety. Chválí 10 z 10 masožravců

Boloňské veganské fit špagety. Chválí 10 z 10 masožravců

Kristína Močková Kristína Močková před 3 měsíci

Boloňské těstoviny bez masa, a přitom stále stejně chutné – potvrzuje 10/10 nevegetariánů. Navíc ze surovin, které máte s největší pravděpodobností doma právě teď. Je libo rychlooběd, který zasytí a dodá tělu (mimo jiné) i kvantum vlákniny? 

1534416026_a_1591.jpg

Na dvě porce budeme potřebovat:

Doba přípravy: asi hodina a půl, z toho hodinu se omáčka vaří sama

Postup:

  1. Mrkev, cuketu a papriku si nakrájíme nadrobno. 
    1534415990_a_1591.jpg
  2. V hlubší pánvi si na oleji podusíme cibulku a po chvilce přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, cuketu a papriku. Krátce osmahneme a přidáme česnek.
  3. Přidáme nakrájená a oloupaná rajčata, promytou čočku, rajčatové pyré a podlijeme vodou. Přikryjeme a za občasného míchání a přilití vody dusíme asi hodinu, anebo do změknutí čočky. Ke konci dochutíme solí a nasekanou čerstvou bazalkou. 
    1534415942_a_1591.jpg
  4. Těstoviny si uvaříme podle návodu a smícháme je s omáčkou. Pokud děláme dvě porce a nechystáme se tu druhou ihned sníst, těstoviny s omáčkou smícháme až druhý den – nebo na druhý den uvaříme těstoviny čerstvé. 
    1534416588_a_1591.jpg
  5. Nakonec posypeme sýrem, ozdobíme bazalkou a můžeme podávat.

Fotky nezapomeneme označit #aktinrecepty :)

Věřím, že vám bude chutnat. Dobrou chuť!

Jedna porce obsahuje:

  • 378 kcal
  • 4,4 g tuku
  • 64 g sacharidů (z toho 7,2 g vlákniny)
  • 16,7 g bílkovin
  • 4