Boloňské veganské fit špagety. Chválí 10 z 10 masožravců

Kristína Močková
Kristína Močková před 2 lety
4
90 min.
Boloňské veganské fit špagety. Chválí 10 z 10 masožravců

Boloňské těstoviny bez masa, a přitom stále stejně chutné – potvrzuje 10/10 nevegetariánů. Navíc ze surovin, které máte s největší pravděpodobností doma právě teď. Je libo rychlooběd, který zasytí a dodá tělu (mimo jiné) i kvantum vlákniny? 

1 porce obsahuje

  • 378 kcal
  • 64 g sacharidů
  • 4,4 g tuků
  • 16,7 g bílkovin

Na 2 porce

  • 40 g mrkve
  • 50 g cukety
  • 25 g červené papriky
  • 50 g zelené čočky
  • 125 g rajčatového pyré
  • 3 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 6 g oleje
  • špagety
  • sůl
  • bazalka
  • sýr Grana Padano

Postup

  1. Mrkev, cuketu a papriku si nakrájíme nadrobno. 

  2. V hlubší pánvi si na oleji podusíme cibulku a po chvilce přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, cuketu a papriku. Krátce osmahneme a přidáme česnek.

  3. Přidáme nakrájená a oloupaná rajčata, promytou čočku, rajčatové pyré a podlijeme vodou. Přikryjeme a za občasného míchání a přilití vody dusíme asi hodinu, anebo do změknutí čočky. Ke konci dochutíme solí a nasekanou čerstvou bazalkou. 

  4. Těstoviny si uvaříme podle návodu a smícháme je s omáčkou. Pokud děláme dvě porce a nechystáme se tu druhou ihned sníst, těstoviny s omáčkou smícháme až druhý den – nebo na druhý den uvaříme těstoviny čerstvé. 

  5. Nakonec posypeme sýrem (pokud chceme veganskou verzi, sýr nedáváme nebo použijeme rostlinnou alternativu), ozdobíme bazalkou a můžeme podávat.

  6. Fotky nezapomeneme označit #aktinrecepty :)

Poděkuj autorovi
4 lidé již poděkovali
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskuze k receptu