Boloňské těstoviny bez masa, a přitom stále stejně chutné – potvrzuje 10/10 nevegetariánů. Navíc ze surovin, které máte s největší pravděpodobností doma právě teď. Je libo rychlooběd, který zasytí a dodá tělu (mimo jiné) i kvantum vlákniny?
1 porce obsahuje cca 60 gramů uvařených špaget s omáčkou
- 378 kcal
- 64 g sacharidů
- 4,4 g tuků
- 16,7 g bílkovin
Na 2 porce
- 40 g mrkve
- 50 g cukety
- 25 g červené papriky
- 50 g zelené čočky
- 125 g rajčatového pyré
- 3 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 6 g oleje
- špagety
- sůl
- bazalka
- 10 g sýru Grana Padano
Postup
-
Mrkev, cuketu a papriku si nakrájíme nadrobno. -
V hlubší pánvi si na oleji podusíme cibulku a po chvilce přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, cuketu a papriku. Krátce osmahneme a přidáme česnek.
-
Přidáme nakrájená a oloupaná rajčata, promytou čočku, rajčatové pyré a podlijeme vodou. Přikryjeme a za občasného míchání a přilití vody dusíme asi hodinu, anebo do změknutí čočky. Ke konci dochutíme solí a nasekanou čerstvou bazalkou.
-
Těstoviny si uvaříme podle návodu a smícháme je s omáčkou. Pokud děláme dvě porce a nechystáme se tu druhou ihned sníst, těstoviny s omáčkou smícháme až druhý den – nebo na druhý den uvaříme těstoviny čerstvé.
-
Nakonec posypeme sýrem (pokud chceme veganskou verzi, sýr nedáváme nebo použijeme rostlinnou alternativu), ozdobíme bazalkou a můžeme podávat.
-
Fotky nezapomeneme označit #aktinrecepty :)