Veganské boloňské špagety

Kristína Močková
Kristína Močková
90 min.
65 Líbí se mi Komentáře
5
Uložit recept
Veganské boloňské špagety

Boloňské těstoviny bez masa, a přitom stále stejně chutné – potvrzuje 10/10 nevegetariánů. Navíc ze surovin, které máte s největší pravděpodobností doma právě teď. Je libo rychlooběd, který zasytí a dodá tělu (mimo jiné) i kvantum vlákniny? 

1 porce obsahuje cca 60 gramů uvařených špaget s omáčkou

  • 378 kcal
  • 64 g sacharidů
  • 4,4 g tuků
  • 16,7 g bílkovin

Na 2 porce

Postup

  1. Veganské boloňské špagetyMrkev, cuketu a papriku si nakrájíme nadrobno. Veganské boloňské špagety

  2. V hlubší pánvi si na oleji podusíme cibulku a po chvilce přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, cuketu a papriku. Krátce osmahneme a přidáme česnek.

  3. Přidáme nakrájená a oloupaná rajčata, promytou čočku, rajčatové pyré a podlijeme vodou. Přikryjeme a za občasného míchání a přilití vody dusíme asi hodinu, anebo do změknutí čočky. Ke konci dochutíme solí a nasekanou čerstvou bazalkou. Veganské boloňské špagety

  4. Těstoviny si uvaříme podle návodu a smícháme je s omáčkou. Pokud děláme dvě porce a nechystáme se tu druhou ihned sníst, těstoviny s omáčkou smícháme až druhý den – nebo na druhý den uvaříme těstoviny čerstvé. 

  5. Nakonec posypeme sýrem (pokud chceme veganskou verzi, sýr nedáváme nebo použijeme rostlinnou alternativu), ozdobíme bazalkou a můžeme podávat.Veganské boloňské špagety

  6. Fotky nezapomeneme označit #aktinrecepty :)

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
65 Líbí se mi Uložit recept