Domácí wrapy jsou ty nejlepší. Člověk si do nich dá to, co má nejraději a rychlý oběd nebo večeře je na stole. Náš s křupavým kuřetem a základem na caesar salát musíte vyzkoušet!
1 porce obsahuje 1 wrap
- 399 kcal
- 43 g sacharidů
- 12 g tuků
- 29 g bílkovin
Na 4 porce
- 1 ledový salát
- 4 Vilgain celozrnné tortilly
- 2 lžíce mléka
- 100 g strouhanky
- 300 g kuřecích prsou
- sůl
- 1 lžíce majonézy
- 2 lžíce řeckého jogurtu
- 1 čajová lžička citronové šťávy
- 1 čajová lžička dijonské hořčice
- 1 čajová lžička granulovaného česneku
- 1/2 čajové lžičky mořské soli
- 1/2 čajové lžičky Vilgain pepře
- 35 g parmazánu
Postup
-
Kuřecí prsní řízky si nakrájejte na tenčí plátky a osolte z obou stran. Poté si do jedné misky připravte rozšlehané vejce s mlékem, do druhé misky nasypte panko strouhanku. Kuřecí maso poté obalujte vždy nejprve ve vaječné směsi, poté v panko strouhance a dejte péct. -
Maso můžete péct buď v troubě předehřáté na 200°C cca 15 minut nebo je můžete dát do horkovzdušné fritézy na 180 °C na 8‑10 minut. Délka pečení se odvíjí od toho, jak vysoké si kuřecí plátky uděláte.
-
Mezitím, co se vám dělá kuře, si připravte dresing. Ančovičky nakrájejte nadrobno, parmazán nastrouhejte a vše smíchejte se zbylými ingrediencemi na dresing. Dochuťte případně dle vlastních preferencí.
-
Do středu každé tortilly dejte nejprve 1 lžíci dresingu, poté na ni rozvrstvěte nahrubo nakrájený salát a nakonec přidejte křupavé kuře. Kuře můžete do wrapu vložit v celku, pro lepší zabalení wrapu a i následnou kombinaci však doporučujeme nakrájet na kousky a až poté wrap zabalit. Pokud chcete, můžete ještě navrch kuřete přidat hoblinky parmezánu. Wrap poté zabalte jako burrito a podávejte!