Domácí wrapy jsou ty nejlepší. Člověk si do nich dá to, co má nejraději a rychlý oběd nebo večeře je na stole. Náš s křupavým kuřetem a základem na caesar salát musíte vyzkoušet!
1 porce obsahuje
- 400 kcal
- 43 g sacharidů
- 12 g tuků
- 30 g bílkovin
Na 4 porce
- 80 g ledového salátu
- 4 Vilgain wrapy
- 2 lžíce mléka
- 100 g panko strouhanky
- 300 g kuřecích prs
- sůl
- 1 lžíce majonézy
- 2 lžíce řeckého jogurtu
- 1 čajová lžička citronové šťávy
- 1 čajová lžička dijonské hořčice
- 1 čajová lžička granulovaného česneku
- 1/2 čajové lžičky mořské soli
- 1/2 čajové lžičky pepře
- 35 g parmazánu
- 8 plátků slaniny
- 3 vejce
Postup
-
Kuřecí prsní řízky si nakrájejte na tenčí plátky a osolte z obou stran. Poté si do jedné misky připravte rozšlehané vejce s mlékem, do druhé misky nasypte panko strouhanku. Kuřecí maso poté obalujte vždy nejprve ve vaječné směsi, poté v panko strouhance a dejte péct. -
Maso můžete péct buď v troubě předehřáté na 200 °C cca 15 minut nebo je můžete dát do horkovzdušné fritézy na 180 °C na 8‑10 minut. Délka pečení se odvíjí od toho, jak vysoké si kuřecí plátky uděláte.
-
Mezitím, co se vám dělá kuře, si připravte dresing. Nastrouhejte parmazán a smíchejte se zbylými ingrediencemi na dresing. Dochuťte dle vlastních preferencí.
-
Do středu každé tortilly dejte nejprve 1 lžíci dresingu, poté na ni rozvrstvěte nahrubo nakrájený salát a nakonec přidejte křupavé kuře. Kuře můžete do wrapu vložit v celku, pro lepší zabalení wrapu a i následnou kombinaci však doporučujeme nakrájet na kousky a až poté wrap zabalit. Pokud chcete, můžete ještě navrch kuřete přidat hoblinky parmezánu. Wrap poté zabalte jako burrito a podávejte!