Čočka nemusí být jen jídlem na Nový rok a taky nemusí být na kyselo! Černá čočka je ideální do salátů - nerozvaří se, je drobná a lehce křupe. Ještě k tomu všemu je nabitá bílkovinami, a to se v bezmasém jídle obzvlášť hodí. :)
1 porce obsahuje
- 386 kcal
- 40,5 g sacharidů
- 14,5 g tuků
- 41 g bílkovin
Na 2 porce
- 200 g hnědé čočky
- 200 g mrkve
- 100 g baby špenátu
- 100 g mozzarelly
- 1/2 červené cibule
- 5 ml olivového oleje
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 1/2 čajové lžičky chilli
- sůl
- 10 g plnotučné hořčice
- 5 ml olivového oleje
- 5 g medu
- 1 čajová lžička citronové šťávy
- himalájská sůl
Postup
-
Troubu předehřejeme na 200 °C. Mrkev nakrájíme na kolečka, zakápneme olivovým olejem, přidáme mletou papriku, chilli, sůl a pepř. Promícháme, aby koření mrkev rovnoměrně obalilo. Dáme na pečící papír a pečeme 20‑30 minut. V půlce pečení přidáme i nakrájenou červenou cibuli.
-
Pokud se vám nechce přes noc zdlouhavě namáčet čočku a poté ji ještě několik hodin vařit, sáhněte po naší předvařené, která je ready to eat.
-
Na zálivku promícháme všechny ingredience dohromady. Osolíme a opepříme dle chuti.
-
Uvařenou čočku promícháme s baby špenátem a natrhanou mozzarellou. Servírujeme s pečenou zeleninou a zalijeme zálivkou.
-
Dobrou chuť!