Čočkový salát z černé čočky

Veronika
Veronika Žmolilová
45 min. 30 minut pečení
54 Líbí se mi Komentáře
1
Uložit recept
Čočkový salát z černé čočky

Čočka nemusí být jen jídlem na Nový rok a taky nemusí být na kyselo! Černá čočka je ideální do salátů - nerozvaří se, je drobná a lehce křupe. Ještě k tomu všemu je nabitá bílkovinami, a to se v bezmasém jídle obzvlášť hodí. :)

1 porce obsahuje 1 talíř/miska, cca 350 g

  • 386 kcal
  • 40,5 g sacharidů
  • 14,5 g tuků
  • 41 g bílkovin

Na 2 porce

Salát:
Zálivka
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Mrkev nakrájíme na kolečka, zakápneme olivovým olejem, přidáme mletou papriku, chilli, sůl a pepř. Promícháme, aby koření mrkev rovnoměrně obalilo. Dáme na pečící papír a pečeme 20‑30 minut. V půlce pečení přidáme i nakrájenou červenou cibuli. 

  2. Čočkový salát z černé čočkyPokud se vám nechce přes noc zdlouhavě namáčet čočku a poté ji ještě několik hodin vařit, sáhněte po naší předvařené, která je ready to eat. 

  3. Čočkový salát z černé čočkyNa zálivku promícháme všechny ingredience dohromady. Osolíme a opepříme dle chuti. 

  4. Čočkový salát z černé čočkyUvařenou čočku promícháme s baby špenátem a natrhanou mozzarellou. Servírujeme s pečenou zeleninou a zalijeme zálivkou.

  5. Dobrou chuť!Čočkový salát z černé čočky

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
54 Líbí se mi Uložit recept