Naše Vilgain maso tě zachrání v každém uspěchaném dni. Využít ho můžeš téměř ve všech jídlech. My ho tentokrát přidali k bramborám s brokolicí a zapekli ho s ricottovou omáčkou. A jak jsme si pochutnali! Pojď tento jednoduchý a rychlý recept vyzkoušet taky. Na pár dní máš o zdravý oběd nebo večeři postaráno!
1 porce obsahuje
- 461 kcal
- 37 g sacharidů
- 18 g tuků
- 36 g bílkovin
Na 5 porcí
- 800 g brambor
- 1 brokolice
- 400 g Vilgain R2E krůtího masa
- 250 g ricotty
- 1 lžíce lučiny
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- 1 stroužek česneku
- 1 čajová lžička granulovaného česneku
- tymián
- špetka soli
- pepř
- 100 g sýru
Postup
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm tlusté plátky. Růžičky brokolice nakrájíme na menší kousky a dáme vařit společně s bramborami na 10 minut do osolené vody.
-
V míse smícháme veškeré suroviny na omáčku. Česnek do omáčky propasírujeme.
-
Připravíme si pekáč. Na dno pekáče rozprostřeme předvařené brambory a na ně přidáme brokolici. Maso rozkrájíme a přidáme do pekáče. Vše zalijeme ricottovou omáčkou a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
-
Pečeme v troubě na 170 stupňů přibližně 20 minut.
-
Dobrou chuť.