Bleskový oběd jen z několika surovin, a navíc extrémně sytý, chutný a plný bílkovin? Řeč je o zapečených těstovinách s rajčaty a trhaným kuřecím masem. Uvidíte, že v kuchyni strávíte opravdu minimum času. A výsledek za to rozhodně stojí.
1 porce obsahuje 1 porce těstovin
- 380 kcal
- 39,1 g sacharidů
- 10,7 g tuků
- 29,1 g bílkovin
Na 2 porce
- 120 g těstovin
- 1 balení trhaného kuřecího masa
- 8 g olivového oleje
- 1 balení rajčat v konzervě
- 60 g 30% Eidamu
- 1 lžíce bazalky
- 2 špetky soli
Postup
-
Těstoviny si uvaříme al dente v osolené vodě podle návodu. My jsme použili špaldové.
-
Uvařené těstoviny promícháme s trochou oleje. Přidáme rajčata z konzervy, asi polovinu sýra (druhá půlka půjde navrch) a trhané kuřecí maso, ze kterého jsme odlili nálev. Případně můžeme použít i Vilgain ready‑to‑eat krůtí maso. Cherry rajčátka v konzervě jsme pomačkali vidličkou, přidali sůl a nakrájenou bazalku. Pokud použijete krájená rajčata, nemusíte špinit misku, stačí jen vše smíchat dohromady. -
Těstoviny přendáme do zapékací misky, posypeme zbylým sýrem a dáme zapéct přibližně na 15 minut při teplotě 150 stupňů. Podáváme s čerstvou bazalkou. Dobrou chuť!