V jednoduchosti je síla, a proto tu pro vás máme další easy recept na zapečené hovězí tacos. Skvěle poslouží jako oběd či večeře, nesázejte ale jenom na klasiku a zkuste je připravit i jako pohoštění na kdejakou oslavu. Parádu s nimi určitě uděláte, a navíc tak jednoduše nasytíte více hladových krků. Tak pojďme rovnou na to!
1 porce obsahuje
- 248 kcal
- 20 g sacharidů
- 11,7 g tuků
- 15 g bílkovin
Na 9 porcí
- 1 balení Vilgain wrapu
- 400 g Vilgain R2E hovězího masa
- 1 červená cibule
- 1/2 žluté papriky
- 100 g 30% Eidamu
- 100 ml kečupu
- olivového oleje
- koriandr
- sladká paprika
- pepř
- sůl
- chilli
- sušená cibule
- sušený česnek
Postup
-
Na olivovém oleji orestujeme červenou cibuli nakrájenou na půlměsíčky a papriku nakrájenou na nudličky.
-
Dochutíme nasekaným koriandrem, pepřem, solí, sladkou paprikou, chilli, sušeným česnekem a sušenou cibulí.
-
K orestované zelenině přidáme nakrájené hovězí maso a kečup. Povaříme.
-
Z wrapu vykrájíme 3 kolečka. Na vykrajování použijeme větší hrnek nebo misku.
TIP: pokud se vám nechce vykrajovat kolečka z wrapu, použijte naše mini pizza base.
-
Každý mini wrap posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem (my použili eidam). Přidáme hovězí směs a wrap ohneme.
-
Mini tacos naskládáme do zapékací mísy vedle sebe, posypeme je zbytkem nastrouhaného eidamu a zapečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut.
-
Dále si připravíme guacamole. Zralé avokádo oloupeme, zbavíme pecky a vidličkou rozmačkáme. Avokádo přendáme do misky.
-
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a rajče a ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem.
-
Tacos podáváme společně s guacamole.
Tak dobrou chuť!