Chilli con carne příjde vhod jako slavnostní víkendový oběd pro celou rodinku, ale taky jako výživné jídlo do krabičky na skoro celý pracovní týden.
Tak hurá na něj!
1 porce obsahuje cca 150 g rýže a 150 g masové směsi
- 433 kcal
- 48 g sacharidů
- 14 g tuků
- 40 g bílkovin
Na 4 porce
- ghee
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžíce mleté papriky
- 500 g mletého hovězího masa
- 200 ml hovězího vývaru
- 400 g rajčat v konzervě
- 400 g ready to eat fazolí
- chilli
- sůl
- pepř
Postup
-
Cubuli, česnek a papriku nakrájíme na drobné kousky.
-
V hlubší pánvi nebo v hrnci rozpálíme řepkový olej a na mírném pameni smažíme připravenou zeleninu po dobu asi pěti minut.
-
K zeleninové směsi přisypeme papriku. Přidáme maso, rajčata a fazole. Podlijeme vývarem*. Dochutíme solí, pepřem a hlavně chilli, abychom dostály názvu tohoto původně mexického jídla.
*Při přípravě vývaru nám spoustu práce ušetří Bujónka.
-
Maso pomocí vařečky rozdělíme na menší kousky.
Následně stáhneme plamen, pánev přiklopíme pokličkou a necháme směs vařit za občasného promíchání po dobu asi 20 minut.
-
Podáváme s rýží, zasypané koriandrem a na Instagramu sdílíme s hashtagem #akrinrecepty.