Hovězí chilli con carne s rýží

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
40 min.
70 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Hovězí chilli con carne s rýží

Chilli con carne příjde vhod jako slavnostní víkendový oběd pro celou rodinku, ale taky jako výživné jídlo do krabičky na skoro celý pracovní týden.

Tak hurá na něj!

1 porce obsahuje cca 150 g rýže a 150 g masové směsi

  • 433 kcal
  • 48 g sacharidů
  • 14 g tuků
  • 40 g bílkovin

Na 4 porce

Postup

  1. Hovězí chilli con carne s rýží

    Cubuli, česnek a papriku nakrájíme na drobné kousky. 

  2. V hlubší pánvi nebo v hrnci rozpálíme řepkový olej a na mírném pameni smažíme připravenou zeleninu po dobu asi pěti minut.

  3. K zeleninové směsi přisypeme papriku. Přidáme maso, rajčata a fazole. Podlijeme vývarem*. Dochutíme solí, pepřem a hlavně chilli, abychom dostály názvu tohoto původně mexického jídla.

    *Při přípravě vývaru nám spoustu práce ušetří Bujónka.

  4. Maso pomocí vařečky rozdělíme na menší kousky.

    Následně stáhneme plamen, pánev přiklopíme pokličkou a necháme směs vařit za občasného promíchání po dobu asi 20 minut.

  5. Podáváme s rýží, zasypané koriandrem a na Instagramu sdílíme s hashtagem #akrinrecepty.Hovězí chilli con carne s rýžíHovězí chilli con carne s rýží

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
70 Líbí se mi Uložit recept