Easy oběd, který připravíš za 20 minut a pak jen necháš vařit? Jo, a taky plný bílkovin a perfektní jídlo do zimy, co tě dokonale zahřeje. To je chilli con carne s rýží nebo jinou oblíbenou přílohou, které nemusíš jíst jen doma, ale skvěle se hodí taky do krabičky do školy nebo do práce.
Vyzkoušíš ho taky? 🍛
1 porce obsahuje
- 433 kcal
- 48 g sacharidů
- 14 g tuků
- 40 g bílkovin
Na 4 porce
- olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžíce mleté papriky
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 lžíce kořenící směsi na hovězí vývar
- 400 g rajčatového pyré
- 400 g ready to eat fazolí
- 1 balení kukuřice
- sůl
- pepř
- chilli
- oregano
- 2 hrnky Vilgain basmati rýže
- koriandr
Postup
-
Cibuli, česnek a papriku nakrájíme na drobné kousky.
-
V hlubší pánvi nebo v hrnci rozpálíme olej a na mírném plameni restujeme cibuli a česnek. Přidáme mleté hovězí a koření.
-
Necháme opéct, přilijeme rajčatové pyré a přidáme fazole, papriku a kukuřici. Podlijeme vodou, dokořeníme směsí na vývar a necháme vařit za občasného míchání asi 20 minut.
-
Pak dochutíme čerstvým koriandrem.
-
Podáváme s rýží, zasypané koriandrem a na Instagramu sdílíme s označením @vilgainrecepty.