Tip na oběd: Batát plněný hovězím masem

Kristína Močková
Kristína Močková před 7 měsíci
80 min. 20 min. přípravy, 60 min. pečení
Tip na oběd: Batát plněný hovězím masem

S příchodem nového roku se mnoho lidí rozhodlo žít aktivněji a stravovat se zdravěji. My v Aktinu je v tom samozřejmě podporujeme. I proto vám dnes ukážeme tip na zdravý a nutričně vyvážený oběd. Navíc je vhodný i do krabičky jako #mealprep. Protože zdravá strava nemusí být nudná :)

1 porce obsahuje

  • 454 kcal
  • 52,2 g sacharidů
  • 14,5 g tuků
  • 29,5 g bílkovin

Na 3 porce

Postup

  1. Tip na oběd: Batát plněný hovězím masemNejprve si dáme péct batáty – umyjeme je a na pár místech je propíchneme vidličkou. Pečeme na 180 stupňů asi 40–50 minut, záleží na velikosti batátů.

  2. Na větší pánvi si na oleji osmažíme cibulku, přidáme cuketu a papriku. Podle potřeby přilijeme vodu a dusíme, dokud nezmenší svůj objem asi o polovinu. Zeleninu dáme stranou a podusíme ještě maso. Dochutíme ho solí a černým kořením. Nakonec spolu všechno promícháme, přidáme cizrnu a podle potřeby ještě na závěr dochutíme. Tip na oběd: Batát plněný hovězím masem

  3. Upečené batáty rozřízneme na polovinu (dáme pozor, aby jsme se nepopálili). Jemně vydlabeme střed, naplníme směsí, posypeme sýrem a dáme dopéct ještě na 5 minut.  Tip na oběd: Batát plněný hovězím masem

  4. Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory. Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty. 

Poděkuj autorovi
6
 Aktin Minutové ovesné vločky
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________