A co teď s těmi všemi vařenými vejci?
Vajíčková pomazánka je klasika. My pro vás ale máme tip, jak do ní přidat trochu šmrncu a ještě víc si na ní pochutnat.
1 porce obsahuje 1 střední porce pomazánky cca ze 2 vajíček
- 269 kcal
- 5 g sacharidů
- 17 g tuků
- 24 g bílkovin
Na 2 porce
- 4 vejce
- 10 g plnotučné hořčice
- 200 g sýru cottage
- 1,5 čajové lžičky sušené cibule
- 1,5 čajové lžičky sušeného česneku
- pepř
- sůl
- žitný chléb
- pažitka
Postup
-
Natvrdo vařená vejce oloupeme, překrojíme na půl, vydlabeme žloutky a bílky odložíme zvlášť.
-
Žloutky rozmačkáme spolu s hořčicí, cottage a kořením. Nakonec přimícháme nakrájené bílky.
-
Vajíčkovou pomazánku skvěle doplní žitný chleba z dílny Aktinu, který je krásně šťavnatý a výživný.
-
Dobrou chuť!