Až si budete po Velikonocích zase lámat hlavu nad tím, jak efektivně a chutně zužitkovat vykoledované kraslice, zkuste z nich letos udělat tento svěží vajíčkový salát plný bílkovin. Naše verze je odlehčenější a troufáme si říct, že i chuťově vymazlenější, než ta klasická.
A skvěle chutná v kombinaci s naším pizza základem.
Ozkoušeno za Vás! :)
1 porce obsahuje
- 215 kcal
- 11,3 g sacharidů
- 13,4 g tuků
- 14,4 g bílkovin
Na 4 porce
- 5 natvrdo uvařených vajec
- 150 g okurky
- jarní cibulka
- 150 g ready to eat cizrny
- 150 g zakysané smetany
- 3 čajové lžičky plnotučné hořčice
- sladká paprika
- sušená cibule
- pepř
- sůl
- čerstvé bylinky
Postup
-
Uvařená vajíčka oloupeme a nakrájíme.
-
Dále si nakrájíme salátovou okurku na kostičky a jarní cibulku nadrobno.
-
Vše přendáme do větší mísy.
-
Salát ochutíme zakysanou smetanou, hořčicí, sladkou paprikou, granulovanou cibulí, pepřem a solí. Přidáme nasekanou petrželku a pořádně promícháme.
-
Salát podáváme s Vilgain základem na pizzu nebo s jiným kusem pečiva.
-
Dobrou chuť.