Velikonoční nádivka nemusí být kalorická bomba z bílých rohlíků.
Naopak! Máme pro tebe recept na barevné a perfektně vyvážené jídlo, které si užiješ jako přílohu i jako samostatnou pochoutku přímo z plechu. A ne jen o Velikonocích!
1 porce obsahuje 1 kus nádivky
- 181 kcal
- 17 g sacharidů
- 7 g tuků
- 15 g bílkovin
Na 8 porcí
- 250 g Tousťáku
- 5 vajec
- 200 g sterilovaného hrášku
- 100 g mrkve
- 100 g šunky
- 150 g sýru cottage
- 100 g mozzarelly
- 1 lžíce sušené cibule
- 1 lžíce sušeného česneku
- čerstvé bylinky
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Tousťák nakrájíme na kostičky, které následně opečeme ve velké pánvi nasucho do křupava.
-
Bílky oddělíme od žloutků.
-
Ve velké míse smícháme žloutky, opečený Tousťák, propláchnutý hrášek, nahrubo nastrouhanou mrkev, na kostičky nakrájenou šunku, cottage, natrhanou mozzarellu, koření a bylinky.
-
Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Ten potom opatrně vmícháme do směsi z předchozího kroku.
-
Výslednou směs nalijeme do pekáčku vymazaného tukem a pečeme v předehřáté troubě 35‑40 minut dozlatova.