Recepty s hrachem

Řazení
:
Nejnovější
Plněná brambora s kuřecím a hráškem

Plněná brambora s kuřecím a hráškem

40 min.
Gratinované kuřecí maso se žampiony

Gratinované kuřecí maso se žampiony

55 min.
Orzo s lososem

Orzo s lososem

25 min.
Švédské masové kuličky s bramborovou kaší

Švédské masové kuličky s bramborovou kaší

50 min.
Domácí šunkové chlebíčky s vajíčkem

Domácí šunkové chlebíčky s vajíčkem

10 min.
Krémová brokolicová polévka

Krémová brokolicová polévka

45 min.
Nabušený bagel s pařížským salátem

Nabušený bagel s pařížským salátem

10 min.
2
Hrášková polévka z mraženého hrášku s krutony

Hrášková polévka z mraženého hrášku s krutony

45 min.
Jarní salát s kuskusem a balkánským sýrem

Jarní salát s kuskusem a balkánským sýrem

35 min.
Bramborový salát 3x jinak podle #aktintym

Bramborový salát 3x jinak podle #aktintym

55 min.
Vegan omeleta z cizrnové mouky

Vegan omeleta z cizrnové mouky

20 min.
Zdravá velikonoční nádivka plná barev a chutí

Zdravá velikonoční nádivka plná barev a chutí

50 min.
Zdravé špenátové palačinky

Zdravé špenátové palačinky

20 min.
Krémová hrachová polévka ze zeleného hrášku

Krémová hrachová polévka ze zeleného hrášku

45 min.
Obalovaný losos s lehkým bramborovým salátem

Obalovaný losos s lehkým bramborovým salátem

45 min.

Hrách je plně zralé a zpravidla usušené zrno hrachu setého, který se řadí mezi luštěniny, zatímco čerstvý/mražený zelený hrášek reprezentuje čerstvé a ještě ne plně zralé stádium, jehož nutriční hodnoty jsou bližší zelenině a obsahuje méně energie a naopak více bioaktivních látek jako vitaminů nebo antioxidantů. Sušený hrách ale na druhou stranu obsahuje více bílkovin a vlákniny – je proto na tobě, který pro své kulinářské umění zvolíš. 

Se zeleným hráškem se ovšem nemusíš zdržovat namáčením a dlouhým vaření – jeho úprava je tak značně jednodušší. Využiješ ho třeba v rychlým jarním salátu s kuskusem a balkánským sýrem nebo jako přílohu k legendárním švédským masovým koulím s bramborovou kaší. I sušený půlený hrách má ale něco do sebe, a jeho chuť v krémových polévkách je zkrátka nezaměnitelná.