Recepty s hrachem
- Hrách (15) Reset Hrách
- Arašídové máslo (104)
- Avokádo (89)
- Balkánský sýr (14)
- Banán (126)
- Batáty (33)
- Bílky (28)
- Bílý jogurt (72)
- Hrách (15) Reset Hrách
- Arašídové máslo (104)
- Avokádo (89)
- Balkánský sýr (14)
- Banán (126)
- Batáty (33)
- Bílky (28)
- Bílý jogurt (72)
- Borůvky (70)
- Brambory (57)
- Brokolice (19)
- Cizrna (48)
- Cottage (66)
- Cuketa (39)
- Červená řepa (25)
- Červené zelí (21)
- Čínské zelí (6)
- Čočka (24)
- Dýně (20)
- Fazole (34)
- Feta (25)
- Halloumi (4)
- Houby (37)
- Hovězí maso (46)
- Hovězí mleté maso (24)
- Chia semínka (51)
- Chřest (3)
- Jablko (64)
- Jahody (58)
- Jogurt (230)
- Kefír (21)
- Kokosové mléko (72)
- Krůtí maso (29)
- Kuřecí maso (130)
- Kuřecí prsa (74)
- Kuskus (8)
- Květák (16)
- Ledový salát (43)
- Lesní ovoce (23)
- Listové těsto (18)
- Listový špenát (21)
- Losos (32)
- Maliny (43)
- Mandlová mouka (37)
- Matcha (19)
- Mozzarella (66)
- Nudle (17)
- Ovesná mouka (61)
- Ovesné vločky (114)
- Penne (9)
- Polníček (13)
- Protein (399)
- Quinoa (21)
- Rebarbora (3)
- Rukola (20)
- Rýže (60)
- Rýžová mouka (12)
- Sušené droždí (30)
- Špagety (10)
- Tagliatelle (9)
- Tahini (27)
- Těstoviny (70)
- Tofu (22)
- Toustový chléb (22)
- Tuňák (32)
- Tvaroh (263)
- Vajíčko (56)
- Zakysaná smetana (39)
- Žampiony (28)
Hrách je plně zralé a zpravidla usušené zrno hrachu setého, který se řadí mezi luštěniny, zatímco čerstvý/mražený zelený hrášek reprezentuje čerstvé a ještě ne plně zralé stádium, jehož nutriční hodnoty jsou bližší zelenině a obsahuje méně energie a naopak více bioaktivních látek jako vitaminů nebo antioxidantů. Sušený hrách ale na druhou stranu obsahuje více bílkovin a vlákniny – je proto na tobě, který pro své kulinářské umění zvolíš.
Se zeleným hráškem se ovšem nemusíš zdržovat namáčením a dlouhým vaření – jeho úprava je tak značně jednodušší. Využiješ ho třeba v rychlým jarním salátu s kuskusem a balkánským sýrem nebo jako přílohu k legendárním švédským masovým koulím s bramborovou kaší. I sušený půlený hrách má ale něco do sebe, a jeho chuť v krémových polévkách je zkrátka nezaměnitelná.