Vegan omeleta z cizrnové mouky

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
20 min.
12 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Vegan omeleta z cizrnové mouky

Omeleta bez vajec? Ve 21. století je možné všechno.

Ať už jsi vegan, všežravec, nebo z jakéhokoliv důvodu nejíš vejce, cizrnová omeleta tě bude bavit. Vnese do tvého jídelníčku pestrost a barvy, kterých není nikdy dost.

1 porce obsahuje 1 omeleta

  • 390 kcal
  • 67 g sacharidů
  • 6 g tuků
  • 24 g bílkovin

Na 2 porce

Na základ:
  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 40 g shitake hub
  • 1/2 g paprik
  • 50 g mraženého hrášku
Na omeletu:

Postup

  1. Vegan omeleta z cizrnové mouky

    Na pánvi rozpálíme tuk – olej nebo máslo. Na něm dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.

    Následně přihodíme zbytek zeleniny a opékáme, dokud zelenina nepovolí a nezměkne.

  2. V misce spolu smícháme cizrnovou mouku, lahůdkové droždí, ovesné mléko/nápoj, kurkumu, sůl a pepř. 

    Můžeme přidat i oblíbené bylinky.

  3. Do cizrnové směsi vmícháme osmaženou zeleninu.

  4. Polovinu směsi přelijeme zpět na pánev a opékáme z obou stran přibližně 4 minuty na mírném plameni.

  5. Podáváme se zeleninou.

    Vegan omeleta z cizrnové moukyVegan omeleta z cizrnové mouky

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
12 Líbí se mi Uložit recept