Omeleta bez vajec? Ve 21. století je možné všechno.
Ať už jsi vegan, všežravec, nebo z jakéhokoliv důvodu nejíš vejce, cizrnová omeleta tě bude bavit. Vnese do tvého jídelníčku pestrost a barvy, kterých není nikdy dost.
1 porce obsahuje 1 omeleta
- 390 kcal
- 67 g sacharidů
- 6 g tuků
- 24 g bílkovin
Na 2 porce
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 40 g shitake hub
- 1/2 g papriky
- 50 g mraženého hrášku
- 180 g cizrnové mouky
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- 250 ml Oatly ovesného nápoje
- 1 čajová lžička kurkumy
- sůl
- pepř
Postup
-
Na pánvi rozpálíme tuk – olej nebo máslo. Na něm dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
Následně přihodíme zbytek zeleniny a opékáme, dokud zelenina nepovolí a nezměkne.
-
V misce spolu smícháme cizrnovou mouku, lahůdkové droždí, ovesné mléko/nápoj, kurkumu, sůl a pepř.
Můžeme přidat i oblíbené bylinky.
-
Do cizrnové směsi vmícháme osmaženou zeleninu.
-
Polovinu směsi přelijeme zpět na pánev a opékáme z obou stran přibližně 4 minuty na mírném plameni.
-
Podáváme se zeleninou.